BUDAPEST FŐVÁROS XXI. Kerület - Csepel Önkormányzata
2011. november 24., csütörtök 08:48

A Készenléti Rendőrség járőrei vigyáztak a rendre Csepelen
A csepeli lakosok biztonságérzetének növelése, valamint a bűncselekmények és szabálysértések megelőzése érdekében 2011. október 18-tól a Készenléti Rendőrség (továbbiakban KR) megerősítő szolgálatot végzett a kerületben – tájékoztatta levelében Németh Szilárd polgármestert dr. Hatala József rendőr altábornagy.
A fenti időponttól egészen november 2-ig összesen 256 fő, 3712 szolgálati órában helyszíni váltásban látta el a járőrszolgálati feladatokat, valamint több esetben foganatosított intézkedéseket a szabályszegőkkel szemben. A Készenléti Rendőrség járőrei elfogást és előállítást eszközöltek a rendbontókkal, büntető- és szabálysértési feljelentést tettek megannyi törvényszegés vétsége miatt (ittas járművezetés, lopás, lejárt vezetői vagy forgalmi engedély, kötelező felelősségbiztosítás hiánya, jogosítvány nélküli vezetés, kábítószerrel visszaélés, regisztrációs matrica hiánya). A folyamatos alkoholszondás ellenőrzés mellett a közlekedésigazgatási intézkedések során többször helyszíni bírságot szabtak ki.
A csepel.hu által megkérdezett kerületi lakosok pozitívan értékelték a fokozott rendőri jelenlétet. A közbiztonság javítását elősegítő, emelt létszámmal gyalogos szolgálatot teljesítő járőrök tevékenységét az állampolgárok örömmel fogadták.
Antal Zsuzsa
Forrás: Önkormányzati sajtószolgálat

MTI nonprofit Zrt. 2009  © Minden jog fenntartva.