CSONGRÁD-CSANÁD VÁRMEGYEI ÖNKORMÁNYZAT
2009. augusztus 6., csütörtök 19:40

„Házhoz jön” az állampolgári jogok őre Csongrád megyében is
Szegeden tart panasznapot 2009. szeptember 24-én Dr. Szabó Máté, az állampolgári jogok országgyűlési biztosa. Az ombudsman az előzetesen összegyűjtött lakossági problémák közül hallgatja majd meg azokat, amelyek azt szükségessé teszik. A beadványokat 2009. augusztus 31-ig lehet bedobni a polgármesteri hivatalokban elhelyezett gyűjtőládákba.

Csongrád megyében is folytatódik a helyi panaszfelvételi napok országos sorozata. A kezdeményezés célja, hogy a panaszosok ne csak a budapesti hivatalban, hanem lakóhelyük közelében, személyesen is kérhessék panaszuk kivizsgálását, és lehetőséget kapjanak az ombudsmani segítségre azok is, akik másként nem tudnak kapcsolatba lépni a biztos hivatalával.

A lakosok panaszaikat írásban adhatják be, a dokumentumokat 2009. augusztus 31-ig dobhatják be a polgármesteri hivatalokban elhelyezett gyűjtőládákba. Erre Csongrád megyében 10 településen van lehetőség: Szegeden, Hódmezővásárhelyen, Szentesen, Makón, Csongrádon, Mindszenten, Mórahalmon, Kisteleken, Sándorfalván és Csanádpalotán.

Az iratokat, leveleket az országgyűlési biztos hivatalában összesítik, majd Szegeden személyesen is meghallgatja Dr. Szabó Máté azokat, akiknek ügye ezt szükségessé teszi. Az állampolgári jogok országgyűlési biztosa várhatóan 2009. szeptember 24-én Szegeden, a Dél-alföldi Regionális Államigazgatási Hivatal székhelyén hallgatja meg személyesen a panaszokat, majd sajtótájékoztató keretében ad tájékoztatást a megyei panaszfelvételi nap tapasztalatairól.


Forrás: Önkormányzati sajtószolgálat

MTI nonprofit Zrt. 2009  © Minden jog fenntartva.