SZEGED MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA
2011. december 28., szerda 09:31

Karácsonyi határsértők
Rosszul spekuláltak azok az illegális migránsok, akik arra számítottak, hogy a karácsonyi ünnepek idején nem lesz olyan szigorú a kontroll az országhatár mentén, és könnyebben léphetik azt át, ám ebben nagyot tévedtek. Több mint 20 határsértőt állítottak elő ugyanis Karácsonykor Csongrád megye déli részén. Vasárnap, december 25-én délután 4 óra magasságában Röszke külterületén egy marokkói férfit igazoltattak a járőrök, aki jogszerű magyarországi tartózkodásra jogosító iratokkal nem rendelkezett. Alig 3,5 órával később pedig 10 fő afgán állampolgárra bukkantak az egyenruhások a térségben, közülük öten még gyerekek. A felnőttek közül 4-en már nem először próbálkoztak tiltott határátlépéssel, így velük szemben büntetőeljárás indult.
Karácsony másnapján a hajnali órákban ugyancsak 10 illegális migránsra figyeltek fel a járőrök a település külterületén, a töltésen. A határsértők afgán és pakisztáni állampolgárok. Velük szemben idegenrendészeti eljárás indult.
A pénzügyőrök pedig további határsértőket találtak kamionokban megbújva, akik ügyében szintén idegenrendészeti, a sofőrök ellen büntetőeljárás indult.
Forrás: Önkormányzati sajtószolgálat

MTI nonprofit Zrt. 2009  © Minden jog fenntartva.