SZEGED MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA
2012. január 13., péntek 09:11

5-0 a rendőröknek
Az elmúlt három hét folyamán több, lakás- illetve kocsma- és boltbetörésekkel foglalkozó csoportra csaptak le a szegedi rendőrök.
Az összesen öt betörőcsapat – mely egyenként 3-5 főből állt – jellemzően lakóingatlanokba bejutva emelte el az értékeket, ami főleg arany-ékszer és készpénz volt, de nagyobb értékű laptopot és mobiltelefont is magukkal vittek. Volt, amelyik a belvárosi bérházakra, volt amelyik pedig az újszegedi kertes házakra „szakosodott”, az egyik csapat viszont alapvetően kocsmákat, boltokat tört fel és rámolta ki azokat. Valamennyi csoport számlájára több betörés is írható, de ezek pontosítása és azonosítása jelenleg még folyik.
Az összehangolt és célirányos nyomozás eredményeként az első csapat tagjait még közvetlenül Karácsony előtt fogták el a rendőrök, a többit a két ünnep között és az újév első napjaiban. Az utolsó, e bűnözői körhöz tartozó személyt pedig az éjszaka folyamán érték tetten az egyenruhások, amint épp egy újszegedi italboltba az ablakon keresztül bejutva próbálta meg az ott fellelt értékeket magával vinni.
A gyanúsítottaknál megtartott házkutatások során több lopott tárgyat, illetve betöréshez használt eszközöket találtak és foglaltak le a rendőrök.
Az összesen 16 főből tízen jelenleg előzetes letartóztatásban, ketten őrizetben vannak, a többiek szabadlábon védekeznek.
Velük szemben az eljárás több rendbeli betöréses lopás megalapozott gyanúja alapján folyamatban van.
Forrás: Önkormányzati sajtószolgálat

MTI nonprofit Zrt. 2009  © Minden jog fenntartva.