SZEGED MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA
2012. február 14., kedd 09:17

Sok program csábítja a szerelmeseket
Február 14-e Valentin, azaz Bálint napja, a szerelmesek ünnepe, amikor az emberek világszerte levelezőlapokkal, virágokkal, édességgel és apró ajándékokkal lepik meg kedvesüket, szeretteiket.

Szegeden az idén is számtalan programot kínálnak a szerelmesek ünnepe alkalmából.

A Valentin-napot most is együtt ünnepli olvasóival a Somogyi-könyvtár. Kedden a párosan beiratkozó felnőttek egyike ingyenesen kap olvasójegyet. A kedvezmény a Somogyi Dóm téri központjában és fiókkönyvtáraiban egyaránt igénybe vehető. A fiókokban még az ünnephez kapcsolódó könyvajánlókkal is kedveskednek a látogatóknak. Valentin-napi köszöntőkártyákat készíthetnek a Somogyi-könyvtár Gyermekkönyvtárában mindazok, akik ily módon kívánnak szeretteiknek kedveskedni. A kézműves foglalkozásra nemcsak gyerekeket várnak, felnőttek is kipróbálhatják alkotókészségüket Valentin napján.
A Napfényfürdő Aquapolis gyertyafényes Valentin-napi éjszakai fürdőzéssel kedveskedik a szerelmeseknek: a csendes wellness részlegben csokiszökőkút, óránként szaunaszeánszok, este 6-tól éjjel 11 óráig pedig szerelmi jósda várja a párokat.
Az IH Rendezvényközpontban Valentin-napi musicalestet rendeznek Pintér Tiborral kedden este 7 órától. Az ismert musical- és operettszínész válogatást ad elő saját szerzeményeiből és musical szerepeiből, de az érdeklődők hallhatnak szerelmes dalokat ismert operettekből és Máté Péter szerzeményeiből is.
A József Attila Tanulmányi és információs Központban a katolikus és református egyházi lelkészség délelőtt 10 óra és délután 5 óra között alternatív Valentin-napot rendez a Házasság hete programsorozat keretében.
A Szegedi Nemzeti Színház is várja a szerelmeseket kedden este: Schimmelpfennig Nő a múltból című színdarabjában többek között Kárász Zénó, Kéner Gabriella, Szabó Gabi, Sorbán Csaba, Gidró Katalin és Báhner Péter lép fel.
Valentin Partyval zárul a szerelmesek napja a Szeged Plazában. Az est keretében táncbemutatóval és közös latin táncokkal várják az érdeklődőket, de Las Vegas-i próbaesküvő is lesz a szegedi Elvis-szel. Este 8 órától pedig szerelmi szándéknyilatkozatot tehetnek a párok, majd egy-egy időkapszulában üzeneteket helyezhetnek el egymásnak, amelyeket egy év múlva nyitnak majd ki.
Forrás: Önkormányzati sajtószolgálat

MTI nonprofit Zrt. 2009  © Minden jog fenntartva.