BUDAPEST FŐVÁROS X. kerület - Kőbánya Önkormányzata
2012. február 24., péntek 12:54

Éves költségvetéséről döntött a Kőbányai Önkormányzat
A Kőbányai Önkormányzat Képviselő-testülete február 23-i ülésén megalkotta a 2012. évi költségvetéséről szóló rendeletet. Hosszú, nehéz előkészítés, számos egyeztetés előzte meg a ma elfogadott anyag összeállítását. A X. kerület gazdasági helyzete az elmúlt év ésszerű gazdálkodásának köszönhetően stabil. A költségvetés összeállításánál alapelv volt, hogy az önkormányzat által foglalkoztatottak létszáma ne csökkenjen, maradjanak meg a kerületi munkahelyek és minél több önként vállalt feladatat. Ennek eredményeként például a kőbányai nevelési-oktatási intézményekben továbbra is biztosítottak maradnak az énekkari, szakköri és idegennyelvi órák, melyek fenntartására a kötelező kiadáson felül 130 millió forintot fordít az önkormányzat. Egy másik mutatót említve: 2012-ben 280 millió forinttal támogatja az önkormányzat a gyermekek kedvezményes vagy ingyenes közétkeztetését, és idén is lesz ingyenes üdülési lehetőség a kőbányai szépkorúaknak. 
Kőbányán a fejlesztések sem állnak meg, sőt. Két bölcsőde, két óvoda és két általános iskola szinte teljesen megújul 2012-ben, egy harmadik általános iskolában pedig tornacsarnok épülhet. Több, mint 1 milliárd forintból szépül meg a Kis-Pongrác lakótelep és a Fővárosi Önkormányzattal közösen elindult a Kozma utcai Új köztemető előtti térrendezés és forgalmi csomópont kiépítése.
Az önkormányzati fejlesztések mellett valószínűleg Budapest két jelenleg folyó, legjelentősebb beruházása is Kőbányán valósul meg: az Árkád Üzletközpont második üteme és a BOSCH vállalat új központja.
Kőbánya költségvetése az önkormányzat hivatalos honlapján napokon belül elérhető lesz!

Forrás: Önkormányzati sajtószolgálat

MTI nonprofit Zrt. 2009  © Minden jog fenntartva.