SZEGED MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA
2012. március 27., kedd 10:39

Vádemelési javaslat a halálos tömegszerencsétlenség ügyében
Befejezte a nyomozást és az iratokat vádemelési javaslattal megküldi az ügyészségnek a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya a tavaly október végén az M43-as autópályán történt halálos tömegszerencsétlenség ügyében.
Mint ismert, 2011. október 30-án egy román kamion Makó irányából Szeged felé tartott az M43-as autópályán, amikor egy útkanyarulatban a pálya ívét nem követte és a középső elválasztó szalagkorlátot átszakítva egyenesen áttért a menetirány szerinti bal oldalra, ahol oldalára borulva frontálisan összeütközött egy Makó felé haladó Mercedes Sprinter román kisbusszal. A baleset következtében mindkét jármű az út menti árokba csúszott.
A tűzoltók megfeszített munkával, több mint egy óra alatt szabadítottak ki a kisbusz roncsai közül 14 holttestet és egy túlélőt. Utóbbit a mentők súlyos, életveszélyes sérülésekkel szállítottak a Szegedi Traumatológiai Klinikára. A román kamionsofőr súlyos sérülésekkel került kórházba, a rendőrség ott vette őrizetbe. Ellene – előzetes letartóztatása mellett – halálos tömegszerencsétlenséget eredményező közúti baleset gondatlan okozása vétség megalapozott gyanúja miatt indult büntetőeljárás.
Az ügyben a nyomozást a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya befejezte, a keletkezett iratokat vádemelési javaslattal küldi meg az ügyészségnek.

4 csatolt kép 3211
Forrás: Önkormányzati sajtószolgálat

MTI nonprofit Zrt. 2009  © Minden jog fenntartva.