BUDAÖRS VÁROS ÖNKORMÁNYZATA
2012. április 2., hétfő 08:32

Képviselő-testületi ülés (1) - újabb háziorvosi körzetek
Több beruházás elindításáról döntöttek a március 28-án tartott képviselő-testületi ülésen. Így például intézmények akadálymentesítését kezdik meg, strandfoci pálya épül az uszoda mellett, megújúl a közvilágítás a Lévai utcai parkban és átépítik a Frankhegyi árok Dózsa György utcai hídját is.

Egyperces néma felállással adózott a képviselő-testület a napokban elhunyt Nagy György emlékének, aki több cikluson át volt Budaörs város alpolgármestere.
Napirend előtti hozzászólásában Czuczor Gergely (Fidesz-KDNP) kérte, hogy az Öntő utcában keletkezett aszfaltsüllyedést javítsák ki.
Bíró Gyula (Budaörs Fejlődéséért Egyesület) felhívta a rendőrség figyelmét, hogy a buszvégállomásnál ismét kiújultak a hétvégi randalírozások. Majd arról érdeklődött, hogy mikor készül el a zebra a Bretzfeld utcában, az iskola előtt.
Lőrincz Mihály, a Műszaki Ügyosztály vezetője  elmondta, hogy az engedélyezési eljárás az utolsó fázisában van, reményei szerint a nyáron elkészül a beruházás, ami nem csak egy jelzőlámpás zebra kialakítását jelenti, de a szemben lévő  parkolóban is új kijáratokat nyitnak.
 Sánta Áron (Fidesz-KDNP) bejelentette, hogy a Kertész utcában véglegesen elbontja az ELMŰ a 20 kilovoltos áramvezetékeket.
Laczik Zoltán (MSZP) az Agip utca állapotát kifogásolta ismételten.
Wittinghoff Tamás polgármester elmondta, hogy ez egy közforgalom céljára megnyitott magánút, és emiatt nagyon nehezen mennek a tárgyalások.
Stifft Nándor (Budaörs Fejlődéséért Egyesület) arra hívta fel a figyelmet, hogy a Lévai utcában beszakadt egy felszíni vízelvezető.
 Első napirendi pontként az egészségügyi alapellátás területi beosztását módosították, méghozzá úgy, hogy két újabb felnőtt háziorvosi körzetet is létrehoztak. Czuczor Gergely, illetve Török István alpolgármester külön köszönetet mondott, amiért a frakhegyi, illettve a kamaraerdei rész is kapott egy-egy újabb körzetet. Az új beosztás részletes listája a hozzájuk tartozó utcákkal a város honlapján tekinthetőek meg.

Forrás: Önkormányzati sajtószolgálat

MTI nonprofit Zrt. 2009  © Minden jog fenntartva.