BUDAÖRS VÁROS ÖNKORMÁNYZATA
2012. április 2., hétfő 08:38

Képviselő-testületi ülés (3) – céltartalékok az idei beruházások elindításához
Jóváhagyták az önkormányzat új közbeszerzési szabályzatát.
Felszabadították a helyi rádió és televízió  céltartalékba helyezett kereteinek negyedéves részét, egyúttal megemelték az éves keretet. A rádió esetében 6.3 millióról 7.5 millióra, míg a televízónál 15 millióról 18 millióra.
Elfogadták a BKV Zrt. menetrendjének változásait. Különösen a késő esti időszakban változik kedvezően a 40-es, 240-es, illetve 240E jelzésű járatok üzemideje. A részletes menetrendváltozások a csatolt weblapon olvashatók.
Lebontják az önkormányzati tulajdonú, rossz állapotban lévő ingatlant a József Attila utca 7. szám alatt.
 A Kamaraerdei Részönkormányzat döntése alapján  új buszmegálló létesül a Kismartoni utcában. Török István alpolgármester szerint a döntés az ott élők bevonásával született, így várhatóan senkit nem fog zavarni.
Módosították az önkormányzat és a Budaörsi Települégazdálkodási Kft. közötti közszolgálati szerződést.
Céltartalékokat szabadítottak fel a 2012. évi beruházások elindításához. Így például a Kőhegyi árok Zúzmara-Zengő  utcai kereszteződésében lévő áteresz átépítésére 10.5 milliót; a Frankhegyi árok Dózsa György utcai hídjának átépítésére 45 milliót; Trianon emlékmű állítására három milliót; a Lévai utcai park közvilágításának korszerűsítésére 7 milliót; az Uszoda-Sportcsarnok mellett egy strandfoci pálya kialakítására 10 milliót; intézmények akadálymentesítésére 13 milliót.
 Jóváhagyták a Nefelejcs-Farkasréti és Naphegy utcák forgalomtechnikai átalakítását.
 Valamivel több mint 15 millió forintot szavaztak meg a Budaörsi Evangélikus Egyházközség részére. Ebből a pénzből egy játszóteret hoznak létre a Szabadság út 57. szám alatti ingatlanjukon.
 Határidő módosítást kért és kapott a Budaörsi Városfejlesztő Kft. a Templom tér és környéke, valamint a Belváros-Észak szabályozási tervének lakossági egyeztetésére 2012. június 30-áig.
 Ugyancsak a Városfejlesztési Kft. részére 9.5 millió forint forrást biztosítottak a budaörsi közvilágítás felülvizsgálatára.
Jogszabályi változások miatt módosítani kellett a Jókai Mór Művelődési Központ, a Gr. Bercsényi Zsuzsanna Városi Könyvtár és a Budaörsi Játékszín alapító okiratait.
Biztosította az önrészt a testület a Jókai Mór Művelődési Központ, a Budaörsi Művészek Egyesülete, illetve a Régiségbúvár Ifjúsági és Kulturális Egyesület részére, hogy elindulhassanak a közművelődési érdekeltségnövelési pályázaton.
Elfogadták a helyi civil szervezetek 2011.évi pályázati úton nyert támogatásainak elszámolását és a hozzájuk kapcsolódó beszámolókat.
Ugyancsak jóváhagyták a 2011. évi helyi kiadvány támogatások elszámolásait.
Megszavazta a testület a Liver FC TAO pályázatához szükséges 1.033.000 forintos önrészt. (A Társasági Adóról és Osztalékadóról – TAO - szóló 1996. évi LXXXI. törvény 22/c pontja rendelkezik a látvány-csapatsportok támogatásának adókedvezményéről.) Ezzel együtt döntöttek arról, hogy az egyesület kétmillió forinttal kerüljön be a költségvetésbe, ami azonban kizárja, hogy év közben más civil pályázati forrásokból támogatásban részesüljenek.
 A Budaörsi SportFest 2012. évi megrendezését 7 millió forinttal támogatták.
Ugyancsak pénzügyi támogatásban részesítették az Illyés Gyula Gimnázium alapítványát, amely 2 millió forintot kapott az Animáció Világnapja megrendezésére, illetve ugyancsak 2 milliót a Körforgalom - Community Art projekt megvalósítására.
 Balogh László, budaörsi lakos, gyűjtő, a világ egyetlen Zászlómúzeumának vezetője kérelemmel fordult az önkormányzathoz. A Zászlómúzeumot, amely 17 éve működik, 2012. április 1-jével a VIII. kerületi (Józsefvárosi) Önkormányzat bezárja. Balogh László már több ízben tartott gyűjteményéből tematikus kiállításokat Budaörsön. Most azt kérte, hogy az új Zászlómúzeum megszervezéséig kaphasson egy 50 m2-es raktárhelyiséget ez év végéig. Balogh László felajánlja Budaörs városának a gyűjteményét és kéri, biztosítson az önkormányzat méltó helyet a kiállításához. A képviselők mindkét kérésre igent mondtak, és felkérték a polgármestert vizsgálja meg a múzeum elhelyezésének és működtetésének lehetőségeit.
A képviselők többségének szavazatával úgy döntöttek, hogy támogatják a Pest Megyei Mária Út Egyesület megalakítását, és az önkormányzat alapító tagként csatlakozik az új civil szervezethez, amelynek célja egy zarándokút kialakítása az ausztriai Mariazelltől az erdélyi Csíksomlyóig. Az út érintené Budaörsöt is.
 A testület módosította a Sorsunk és Jövőnk Szeretetszolgálattal kötött ellátási szerződést. Ehhez hasonlóan módosul a Gálfi Béla Gyógyító és Rehabilitációs Közhasznú  Nonprofit Korlátolt Felelősségű Társaság (SARA Otthon) ellátási szerződése is.
 Jóváhagyták a Budaörsi Labdarúgás Történelmi Társasága Egyesület székhelyhasználati kérelmét.
 Eldöntötte a testület, nem lát lehetőséget arra, hogy csatlakozzon az Érd és Térsége Hulladékkezelési Társuláshoz.
 Megbízták az önkormányzat ingatlan vagyonának felmérésével a Budaörsi Városfejlesztő Kft-t. Az első ütemre 7.5 millió Ft+ÁFA összeget különítettek el.
Felszabadítottak a „testvérvárosi kapcsolatok" keret céltartalékából 1.5 millió forintot, amelyből a május elején Bretzfeldből érkező vendégek ellátását fedezik.
Ezt követően zárt ülésen folytatta munkáját a testület.


Forrás: Önkormányzati sajtószolgálat

MTI nonprofit Zrt. 2009  © Minden jog fenntartva.