MARTFŰ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA
2012. április 26., csütörtök 14:54

Polgármesteri közlemény köztisztviselői jogviszony megszüntetéséről
Martfű Város Önkormányzatának Képviselő-testülete 2012. április 23-án azonnali hatállyal megszüntette Balogh Edith címzetes főjegyző köztisztviselői jogviszonyát. Dr. Kiss Edit, Martfű város polgármesterének ez irányú közleménye itt olvasható:


Közlemény
Martfű Város Önkormányzatának Képviselő-testülete 2012. április 23-án megtartott rendkívüli ülésén egyhangú határozattal Balogh Edith Gyöngyvér címzetes főjegyző köztisztviselői jogviszonyát azonnali hatállyal, felmentési idő biztosítása és végkielégítés fizetése nélkül, a közszolgálati tisztviselőkről szóló 2011. évi CXCIX. törvény 63. §-ának (2) bekezdése a) pontja alapján megszüntette.
A testület a határozatát azzal indokolta, hogy Balogh Edith Gyöngyvér az általa a nyomozó hatóság előtt is elismert cselekedeteivel a hivatalához méltatlan magatartást tanúsított, amely alkalmas arra, hogy az önkormányzatunk jó hírnevét, valamint a jó közigazgatásba vetett társadalmi bizalmat súlyosan rombolja. Martfű város jegyzője köteles olyan magatartást tanúsítani, hogy az mások - különösen a lakosság és a hatóságok - rosszalló megítélését ne váltsa ki, köteles a munkakörében és azon kívül is jó példát mutatni, olyan magatartást tanúsítani, hogy erkölcsi feddhetetlensége csorbát ne szenvedjen.

Martfű, 2012. április 24.

dr. Kiss Edit
polgármester
Forrás: Önkormányzati sajtószolgálat

MTI nonprofit Zrt. 2009  © Minden jog fenntartva.