GÖDÖLLŐ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA
2012. május 4., péntek 09:35

Ragályi Elemér lesz a Gödöllői Királyi Kastélyról készülő 3D-s film operatőre
Erzsébet királyné és I. Ferenc József kedvteléseit is megismerhetik majd az érdeklődők abból a 3D-s filmből, melynek szabadtéri forgatása hétfő délelőtt lesz a kastély parkjában.

A film operatőrének Ragályi Elemér Kossuth- és Balázs Béla-díjas művészt kérték fel (a képen Ragályi Elemér, Hirling Bálint fotója).

A Gödöllői Királyi Kastély II. kiemelt projektje június 30-án zárul. Megújult a lovarda és a kapcsolódó területek, melyek már bemutatkoztak a nagyközönségnek, mint Magyarország soros Európai Uniós elnökségi helyszínei.
A felújítás keretében két szekcióterem is megépült a lovarda szintje alatt, amelyek egyikében - a projekt tervezett turisztikai fejlesztéseinek részeként - 3D vetítőterem kerül kialakításra.
Itt a kastély történetét és a királyi család, elsősorban Erzsébet királyné Gödöllőn töltött napjait bemutató film enged majd bepillantást a királyi család hétköznapjaiba és tájékoztatja látványos, szórakoztató módon az érdeklődőket.
A film elkészítésére és a vetítő berendezésére sikeres közbeszerzési eljárásokat folytattak le. A nyertes kivitelező a Gelka System Kft., akik a film operatőrének Ragályi Elemért kérték fel.
A premierre és a vetítőterem átadására a projekt lezárásakor, tervezetten ez év június végén kerül sor.
Forrás: Önkormányzati sajtószolgálat

MTI nonprofit Zrt. 2009  © Minden jog fenntartva.