MARTFŰ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA
2012. május 6., vasárnap 10:23

Balogh Eszter és Despotov Katalin – Bemutatkoztak fiatal versíróink - videó
A martfűi versírók az utóbbi időben több felületen is megmutatkozhattak. A helyi lap évtizedek óta közli műveiket, emellett a 2010-ben kiadott, a város történetét bemutató könyvben is sokan helyet kaptak. 2011 végén pedig Tisza-parti Líra címmel jelent meg a Martfű Magazin különszáma, melyben a helyi versíró közösség valamennyi tagjának alkotása szerepel.
Az idei költészet napon, április 11-én a két legfiatalabb martfűi versíróval, Balogh Eszterrel és Despotov Katalinnal ismerkedhetett meg a szép számú közönség a Városi Könyvtárban.

Mindketten szinte gyermekként kezdtek el írni, és első fogalmazásaikat már publikálták. Inspirálóik a legszűkebb család, elsősorban az édesanyjuk személye volt. Az azóta eltelt évek alatt sok minden történt velük. Eszter tizenéves kora óta kézilabdázik, gitározik, verseket és novellákat ír. Jelenleg Debrecenben tanul magyar és anglisztika szakon. Kata, csakúgy, mint Eszter, középiskolája egyik meghatározó diákja volt. Szívesen mesélt arról, milyen volt részt venni az intézmény Európai Parlamentet modellező programjában, vagy éppen filmet készíteni iskolája névadójáról.
Az írásra most kevés idejük van, de már az is példaként szolgálhat, amit eddig elértek, hiszen számos kötetben megtalálhatók verseik. Eszter műveit többek között a Hajnóczy-antológiákban, a Szárnypróbálgatók köteteiben közölték, de mindketten publikáltak a több kiadást megért Tiszazugi verselők c. antológiában is.
A kivetítésekkel, felolvasásokkal, gitárjátékkal színesített beszélgetésen személyiségük, fiatalos lendületük elvarázsolta hallgatóságukat. K.É

4 csatolt kép 3214
Forrás: Önkormányzati sajtószolgálat

MTI nonprofit Zrt. 2009  © Minden jog fenntartva.