ESZTERGOM MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA
2009. szeptember 4., péntek 12:37

Esztergomban ünnepel a Keresztény Értelmiségiek Szövetsége
Esztergomban, a teljesen felújított Szent Adalbert Konferencia Központban péntek este kezdődik a Keresztény Értelmiségiek Szövetsége háromnapos találkozója, amelynek keretében megünneplik a legnagyobb magyarországi keresztény civil szervezet fennállásának 20. évfordulóját.
A megnyitó ünnepség után Erdő Péter bíboros, esztergom-budapesti érsek, a találkozó fővédnöke tart előadást, holnap, szombaton pedig ökumenikus imával kezdődik a rendezvény második napja, azt követően pedig – többek között - Hámori József biológus, Babarczy-Győrffy Andrea, a JEL Kiadó igazgatója, Borián Tibor piarista tanár és Fülöp Zsuzsa szerkesztő emlékszik a megtett útra.
Szombat délután a Vármúzeumban Hámori József tart előadást Az anyanyeklv szerepe a magyarság jövőjében címmel, Csath Magdolna közgazdász a gazdaság időszerű kérdéseiről értekezik, Lezsák Sándor, az Országgyűlés alelnöke pedig Összefogáa a keresztény értékek képviseletében címmel tart előadást.
Az előadók foglalkoznak majd a demográfia és a nemzetstratégia ügyével, a gazdasági és az erkölcsi válság jelenségeivel és a modern kori konzervativizmus kérdéseivel.
A találkozó zárónapján, vasárnap Orbán Viktor, a Fidesz elnöke tart előadást, azt követően szentmisével zárul a háromnapos esztergomi rendezvény.
A Keresztény Értelmiségiek Szövetsége a legnagyobb civil szervezet Magyarországon, 84 helyi csoportjában hatezernél több tag található. A szövetség vidéki csoportjai előadássorozatokat, szabadegyetemeket, vitákat szerveznek, és számos településen a keresztény óvoda vagy iskola elindulása is a KÉSZ-csoportok kezdeményezésének köszönhető. A szövetség intenzív kapcsolatot tart a határon túli magyarsággal.
Az esztergomi találkozó mottója: „Jövőnk: a kisemberek koalíciója”, ennek értelmében a KÉSZ együttműködést keres minden olyan szervezettel, mely jobbító szándékkal a közjó érdekében dolgozik.

Forrás: Önkormányzati sajtószolgálat

MTI nonprofit Zrt. 2009  © Minden jog fenntartva.