Önkormányzati Minisztérium
2009. szeptember 4., péntek 14:02

Országos Műemlékvédelmi Konferencia
Műemlékeink és épített örökségünk védelméről címmel az önkormányzatok vezetői, szakemberei részére konferenciát rendez az ETK Önkormányzati Klub 2009. szeptember 24-én.

A konferencián Dr. Szaló Péter szakállamtitkár előadásában szó esik a települési értékvédelem gyakorlatáról, az építésügy önkormányzatokat érintő műemlékvédelmi vonatkozásairól.
Dr. Fejérdy Tamás elnökhelyettes és Szigethy Balázs a Kulturális Örökségvédelmi Hivataltól a műemlékvédelem problémáiról, a felújítással, értékóvással kapcsolatos hatósági és szakhatósági tevékenységről tart előadást.
Ráday Mihály azokról a lehetőségekről beszél, amelyek mentén a civil és társadalmi szervezetek bekapcsolódhatnak az épített örökség értékeinek megóvásába.
Műemlékeink állagmegóvással kapcsolatos praktikus feladatairól is hallhatnak a konferencia résztvevői, hiszen a z új vízszigetelési technológia alkalmazásáról és a költségkímélő hűtési-fűtési eljárásokról is elhangzik tájékoztató.
A konferenciát kerekasztal beszélgetés zárja, amely alkalmat teremt a jelenlévők kérdéseinek megválaszolására is.
 
A konferenciáról videofelvétel is készül azok számára, akik egyéb elfoglaltságuk miatt nem tudnak az eseményen részt venni, de mégis fontosnak tartják, hogy az elhangzottakról információt kapjanak.  Bővebb felvilágosítás: 222-4043.

Forrás: Önkormányzati sajtószolgálat

MTI nonprofit Zrt. 2009  © Minden jog fenntartva.