BUDAPEST FŐVÁROS VII. kerület - Erzsébetváros Önkormányzata
2012. május 17., csütörtök 09:53

KULTURÁLIS ERöMŰVET HOZNAK LÉTRE ERZSÉBETVÁROSBAN
Az Erzsébetvárosi Önkormányzat május 18-i Képviselő-testületi ülésén dönt arról az előterjesztésről, mely a VII. kerület nagy léptékű kulturális fejlődését célozza meg. A képviselők az előterjesztés részeként döntenek majd az ERöMŰ Kft. (Erzsébetvárosi Összevont Művelődési Központ Nonprofit Kft.) létrehozásáról, amely magába integrálja a 7. kerület valamennyi önkormányzati fenntartású művelődési és kulturális intézményét.
A kerület korábbi, szocialista vezetése eladta a legendás Almássy téri Szabadidőközpontot és lebontatta a közkedvelt Sportcentrumot is. A kerület új vezetése ezzel szemben megállította a közösségi terek felszámolását és azt a célt tűzte ki, hogy a fejlesztések révén Erzsébetváros ismét a főváros kulturális fellegvára legyen. Ezt a célt szolgálja az ERöMŰ Kft. létrehozása, mely a Wesselényi utcai Közösségi Házat, a Róth Miksa Emlékházat illetve a jövőben megvalósuló Ifjúsági Házat és a Kulturális Klubházat foglalja majd magában.
A VII. kerület fontos kiaknázandó értéke pezsgő kulturális élete. Erzsébetváros Önkormányzata ezért idén mintegy 300 millió forintot szán kulturális fejlesztésekre.


Budapest, 2012. május 17.

1 csatolt dokumentum Kulturális ERöMŰ
Forrás: Önkormányzati sajtószolgálat

MTI nonprofit Zrt. 2009  © Minden jog fenntartva.