MISKOLC MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA
2012. május 18., péntek 10:27

Megkezdődik hétfőn a rendelés Miskolcon a Szentgyörgy utcai Egészségházban
A hat felnőtt,            három házi gyermekorvos és a védőnők a mai napon kezdik meg            a beköltözést a Szentgyörgy utcai Egészségházba és hétfőn            (május 21.-től) már meg is kezdik a rendelést.        
A Tömörkényi utcai rendelőben              a 8 felnőtt és 4 gyermek háziorvosi körzet valamint a              védőnői szolgálat már korábban megkezdte a rendelést.        
A két egészségház hozzávetőlegesen 25.000 felnőtt és          4000 gyermek korú lakos ellátását teszi lehetővé.        
Az új rendelő- komplexumokban          lehetőség nyílik majd -az alapellátáson túl- kihelyezett          szakrendelések elvégzésére is. A szakrendelések megkezdésének feltétele, hogy a            MISEK Nonprofit Kft. működési engedélyt kapjon. Ennek            megszerzése folyamatban van.      

Háttér:    

Miskolc Megyei Jogú Város Önkormányzata a Tömörkényi          orvosi rendelő felújítására, orvosi műszerek, berendezések,          informatikai eszközök beszerzésére 110.921.521,-Ft          támogatásban részesült (Önerő: 21.329.414,- Ft.), míg a          Szentgyörgy utcai Egészségház építésére 319.000.000,-Ft          (Önerő: 43.000.000,-Ft) összegű támogatást nyert el az          Észak-Magyarországi Operatív Program keretében.        
A fejlesztés célja az volt, hogy a pályázati          lehetőségeket is kihasználva az alapellátás területén is          hatékonyabb, gazdaságosabb és a szükségleteknek megfelelő          egészségügyi ellátórendszer kerüljön kialakításra.        



Forrás: Önkormányzati sajtószolgálat

MTI nonprofit Zrt. 2009  © Minden jog fenntartva.