SZEGED MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA
2012. május 24., csütörtök 08:44

Ismét jól dolgozott a hőkamera a határon
A hőkamera, egy szabadnapos rendőr és a lakosság is közreműködött abban, hogy az elmúlt napokban tíz határsértőt is lefüleltek az egyenruhások. valamennyiük ellen eljárás indult.
Még a Tisza töltése sem tudott kellő rejtekül szolgálni annak a két koszovóinak, akiket kedd hajnalban „fülelt le” a stabil hőkamera Tiszasziget külterületén. A két férfi nem tudta igazolni az ország területén való jogszerű tartózkodását, ezért a Szegedi Határrendészeti Kirendeltség rendőrei idegenrendészeti eljárást kezdeményeztek velük szemben.
Egy igazi rendőr a szabadnapján is szemfüles: ezt bizonyítja az is, hogy kedd délután egy szolgálaton kívüli egyenruhás jelzésére fogtak el két egyiptomi és egy tunéziai állampolgárt a Szegedi Határrendészeti Kirendeltség munkatársai a Készenléti Rendőrséggel együttműködve Domaszék külterületén. Idegenrendészeti eljárás indult ellenük, mivel nem tudták hitelt érdemlően igazolni az ország területén való jogszerű tartózkodásukat.
A rendőrséget a lakosság is nagymértékben segíti: ennek köszönhetően vontak intézkedés alá  két koszovóit tegnap délután a Szeged HRK rendőrei a Készenléti Rendőrséggel együtt Mórahalom külterületén. A férfiak sem személyazonosságukat, sem az ország területén való jogszerű tartózkodásukat igazolni nem tudták, így idegenrendészeti eljárás lett sorsuk. Ugyanígy járt az a tunéziai és két koszovói állampolgár is, akiket a stabil hőkamera alapján „szúrtak ki” az egyenruhások Röszke külterületén. A tunéziai férfit még kedd este, utóbbiakat szerda hajnalban fogták el a Szeged HRK munkatársai a Készenléti Rendőrséggel együttműködve.
Forrás: Önkormányzati sajtószolgálat

MTI nonprofit Zrt. 2009  © Minden jog fenntartva.