SZEGED MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA
2012. június 1., péntek 13:36

Rendőrkézen a trükkös pénzforgatók
Csalássorozat miatt került rács mögé az a két 36 és 34 éves román férfi, akik az ország számos városában, többek között Szegeden is, különböző bankokat járva jutottak pénzhez trükkös módszerükkel. Végül a szegedi rendőrök kapták el őket.
A megalapozott gyanú szerint a férfiak tucatnyi alkalommal tértek be különböző bankfiókokba azzal a szándékkal, hogy nagy címletű bankjegyeket kívánnak felváltani, majd miután ez megtörtént mégis elálltak a pénzváltástól és a pénztáros figyelmét elterelve kisebb összeget adtak vissza, kárt okozva ezzel a pénztárosnak, illetve a banknak.
A rendőrségre számos feljelentés érkezett a csalássorozat miatt, így a Szegedi Rendőrkapitányságot nem érte váratlanul a férfiaknak a városban való felbukkanása. Bevált módszerükkel a két román szerda délben Szeged egyik bankfiókjában próbálkozott pluszpénzhez jutni. A rendőröknek az adatgyűjtések alapján a látókörükbe került egy BMW X5 típusú terepjáró, aminek, illetve a személyleírásnak köszönhetően hamar elfogták és őrizetbe vették a csalókat.
Kihallgatásuk során elmondták, hogy azért jöttek Magyarországra, mert itt jobb az euro árfolyama, Szegedet pedig egyébként is szeretik a kiváló halászléje miatt.
A román férfiakkal szemben üzletszerűen, társtettességben elkövetett csalás megalapozott gyanúja miatt indult büntetőeljárás a Szegedi Rendőrkapitányságon.
Forrás: Önkormányzati sajtószolgálat

MTI nonprofit Zrt. 2009  © Minden jog fenntartva.