CSONGRÁD-CSANÁD VÁRMEGYEI ÖNKORMÁNYZAT
2009. szeptember 14., hétfő 13:31

Az oktatás a minőségi mérnöki munka alapja
Kiáll a természettudományos oktatás jelenlegi formája mellett a Csongrád Megyei Önkormányzat. A fenntartásában működő csongrádi Batsányi János Gimnázium és Szakközépiskolában például már tavaly óta működik reál tanulmányi tervű osztály, amely a diákok körében is nagyon népszerű. Támogatta ezt az irányt a Magyar Mérnöki Kamara új elnöke, Barsiné Pataky Etelka is, aki nemrégiben találkozott a Csongrád Megyei Közgyűlés elnökével, Magyar Annával.

A minőség, a mérnök, mint kisvállalkozó helyzete és az oktatás a három legfontosabb eleme a Magyar Mérnöki Kamara következő éves programjának – erről Barsiné Pataky Etelka, a 20 ezer tagot számláló szervezet új elnöke beszélt a Megyeházán szeptember 8-án. A Csongrád Megyei Mérnöki Kamara elnökével, Bodor Dezsővel és a Csongrád Megyei Közgyűlés elnökével egyetértettek abban, hogy a minőségi munka alapja a minőségi, magas színvonalú oktatás.

Mint Magyar Anna elmondta, a Csongrád Megyei Önkormányzat által fenntartott középiskolákban nem csökkentették a természettudományokkal foglalkozó órák számát, sőt a csongrádi Batsányi János Gimnáziumban reál tanulmányi tervű osztályt is indítottak, ahol a gyerekek emelt óraszámban tanulják a matematikát és a fizikát, illetve a biológiát és a kémiát. Hozzátette: a rendszer jól működik, az irány helyességét a diákok és a szülők is felismerték, hiszen az idei, immár második tanévben kétszer annyian jelentkeztek a reál osztályba, mint tavaly.

Elhangzott: a megyei fenntartású csongrádi intézményben folyó munka eredményességét a nemrégiben Csongrád Megye Alkotói Díjával kitüntetett Losonczi Áron, az üvegbeton feltalálója, vagy a nemrég érettségizett Jámbori Attila, aki a nyáron a toledói egyetemen vett részt napelemekkel kapcsolatos kutatásokban, tevékenysége is alátámasztja.



Forrás: Önkormányzati sajtószolgálat

MTI nonprofit Zrt. 2009  © Minden jog fenntartva.