SZEGED MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA
2012. július 17., kedd 13:46

A lopott szivattyú és a balszerencsés tolvaj
Saját magának okozta vesztét az a 44 éves mórahalmi férfi, aki tegnap a késő esti órákban egy mórahalmi tanyáról szivattyúkat, tűzoltótömlőt és 50 m kábelt tulajdonított el.
A férfi gondosan felpakolta kisteherautójára a zsákmányt, majd komótosan elindult a hazafelé vezető földúton, amikor arra lett figyelmes, hogy vele szemben érkezik egy másik autó. Nagy meglepetésére éppen az elcsent áru gazdáját találta magával szemben. A megilletődött tolvaj gázt adott, ám a jogos tulajdonosnak gyanússá vált a hirtelen iramváltás és az is, hogy a kisteherautó hátsó rendszámtáblája egy nylon zacskóval le van takarva, így utánaeredt. Zákányszék külterületéhez érve a tolvaj úgy gondolta, szerencsésebb, ha nyomban megszabadul a frissen szerzett tárgyaktól: kinyitotta az autó jobb első ajtaját és elkezdte kidobálni az árut. Amikor azonban a szivattyút hajította ki, a kocsi hátsó kereke átment rajta, amivel defektet okozott saját magának. A gazda gyorsan utolérte a férfit és a rendőrség kiérkezéséig feltartotta a balszerencsés tolvajt.
A Mórahalmi Rendőrőrs egyenruhásai elfogták a férfit, aki kihallgatása során részletes beismerő vallomást tett. Ellene lopás bűntettének megalapozott gyanúja miatt indult büntetőeljárás.
Forrás: Önkormányzati sajtószolgálat

MTI nonprofit Zrt. 2009  © Minden jog fenntartva.