MISKOLC MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA
2012. augusztus 24., péntek 11:54

GUSTAV WOLF Miskolci Drótgyár Kft. gyáravatás
A német Gustav Wolf GmbH cégcsoport 2011. tavaszán szerződést írt aláMiskolc város vezetőségével, melynek révén mintegy 2 ha nagyságú területet vásárolt meg a miskolci Mechatronikai Ipari Parkban, aholelindította új európai gyáregységének beruházását. A kivitelezés azelmúlt év novemberében megkezdődött, és viszonylag rövid idő, 10 hónap elteltével, ma már gyáravató ünnepséget hívott össze a cégcsoport. Azelmúlt időszak kemény munkájának eredményét mutatja a mai rendezvény,ahol ünnepélyes keretek között adják át a Gustav Wolf Miskolci Drótgyár Kft 2400 m2 nagyságú, könnyűszerkezetes gyártócsarnokát és az aztkiszolgáló iroda- és szociális helyiségeket.

A mintegy 300 M Ft-ba került ipartelepítési projekt az Európai Unió, az Európai Regionális Fejlesztési Alap támogatásával valósult meg. Agyártáshoz szükséges gépek telepítése folyamatos, a beüzemelésbefejezését követően rövidesen a tényleges gyártási tevékenységre is sor kerül.

A megvalósult fejlesztés keretében a társaság ma már mintegy 30 főszámára biztosít munkalehetőséget, s előreláthatólag további  50 ember  felvételét  tervezi  rövid  időn  belül. A  cég  5  évre  garantálja  a  dolgozók  foglalkoztatását. Sőt, a jövőben a  létszám  jelentősen növekedni fog : már most érdemi tárgyalások folynak  további 3 ha ingatlanon, várhatóan 3000 m2nagyságú építmény létrehozásáról. Ebben az új létesítményben  újabb 75 ember teljes munkaidőben történő foglalkoztatását  tervezik.Miskolc városa és a Gustav Wolf cégcsoport együttműködése új keletűnek  mondható , de már most sikertörténetnek lehet neveznikézzelfogható eredményei okán. A két fél biztos benne: a sikertörténet folytatódni fog...

Forrás: Önkormányzati sajtószolgálat

MTI nonprofit Zrt. 2009  © Minden jog fenntartva.