SZEGED MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA
2012. augusztus 27., hétfő 08:02

Szegeden fejeződik be az ökokalandtúra
A Tiszafüred és Szolnok közötti szakasszal folytatódott a hét végén a Tisza völgyébe szervezett ökokalandtúra, amely június 8-án Tiszabecsen kezdődött és szeptember 9-én Szegeden fejeződik be.                
A Tiszavölgy Kalandtúra a táj adottságait kihasználó sportok tárházát – kenuzást, vízi biciklit, tutajt, úszást, kerékpározást, futást, gyalogtúrát – felvonultató, kimondottan amatőröket célzó program. A nyári hónapok öt hétvégéjére tervezett ingyenes természetjárás az Új Széchenyi Terv és az Európai Unió 40 millió forintos támogatásával valósul meg. 
Az idei év legnagyobb ökokalandtúrájának célja az, hogy felhívják a turisták figyelmét az ország egyik legjelentősebb természeti, illetve kulturális értékekkel bíró területére. A résztvevők naponta 40-60 kilométert tesznek meg kerékpárral, és az ellenőrző pontokon több feladatot teljesítenek. Ezek a próbák más módon kapcsolódhatnak a látnivalókhoz, a fenntartható viselkedésmintákhoz, illetve a helyi- és tájjellegű termékekhez. Az érdeklődők elsajátíthatják a fenntartható életmód elemeit, játékos, könnyed formában tanulhatnak a környezettudatosságról, közben pedig kalandozhatnak a Tisza völgyében.

2 csatolt kép 21
Forrás: Önkormányzati sajtószolgálat

MTI nonprofit Zrt. 2009  © Minden jog fenntartva.