BUDAKESZI VÁROS ÖNKORMÁNYZATA
2012. szeptember 6., csütörtök 08:30

Pingpong - videó és fotógaléria
Lehet, hogy bajnok vagy, és nem is tudsz róla? Próbáld ki magad! Itt csak nyerhetsz! – szólt a felhívás az idei pingpongbajnokságra. Számtalan bajnok, hatalmas érdeklődés, rengeteg fiatal és örökifjú: óriási sikerrel zárult az idei pingpongbajnokság.
Budakeszi Város Önkormányzata és az Erkel Ferenc Művelődési Központ közös szervezésében második alkalommal rendezték meg városunkban a már-már hagyományosnak számító pingpongbajnokságot. Az ötlet – tavaly májusában – városunk vezetése, a családsegítő munkatársai, a művelődési ház szakemberei, a pedagógusok és a polgárőrség képviselőinek tanácskozásán született meg, ahol Karvaly Nándor, a Budakeszi Polgárőrség parancsnoka javaslata alapján Bakács Bernadett alpolgármester irányításával kidolgozták az éjszakai pingpongbajnokság lehetőségét. A cél az volt, hogy a városban élő fiatalok Budakeszin találjanak maguknak érdekes programot a pesti éjszaka helyett.
A 2011-ben is igen nagy népszerűségnek örvendő bajnokságon szép számmal vettek részt gyermekek, felnőttek egyaránt. Idén a résztvevők száma megduplázódott, ami egyértelmű bizonyítéka annak, hogy igény van Budakeszin a sportra, a közösségépítő összejövetelekre.
A bajnokság teli volt izgalommal, nagyon szoros és színvonalas mérkőzéseket láthattunk. A rendezvény színvonalát emelték a népszerű sportvezetők: Kiss Attila, a Budakeszin élő pingpongbajnok, valamint Molnár Diána és Simon Róbert sport pedagógusok.
2012-ben minden résztvevő a rengeteg élmény mellé egy emléklapot és egy tábla csokoládét is kapott. Jövőre ismét találkozunk!
És most lássuk az abszolút győzteseket:

Felnőttek:
I. hely: Orzó Péter
II. hely: Darabos Balázs
III. hely: Schnaider Gábor
IV. hely: Nagy Zsolt

Ifjúságiak:
I. hely: Kőrösi Ágoston
II. hely: Juhász Gergely
III. hely: Domián Bálint
IV. hely: Mályi Márton

Tárgyi jutalmak helyett, idén is élményt jelentő nyereményeket kaptak a legjobbak és a két vándordíjat. Amellett, hogy a sport egészséges, közelebb hozza egymáshoz a korosztályokat, a szomszédokat, barátokat, jó ismerkedési lehetőséget kínál a fiatalok számára is. Nagyon sok támogató segítséget kaptunk, így a verseny díjazottjai az alábbi nyereményekkel lehettek gazdagabbak:

Fődíj: Aquaworld belépő és vitorlázó sétarepülés a Farkashegyi repülőtéren
2. díj: Vidámpark belépő, sétarepülés
3. díj: 3D-s mozijegy és sétarepülés
 
 
Az alpolgármester asszony elmondta, hogy további tárgyalásokat folytatnak arról, hogy rendszeres sportolási lehetőséget biztosítsanak valamelyik intézményben, mert nagy igény van rá a budakeszi lakosság körében.
 
Köszönetet illet minden támogatót, hiszen ez is csak összefogás eredményeként jöhetett létre. Köszönet Molnár Diána és Simon Róbert sportpedagógusoknak és Kiss Attilának, zsűri elnökének, aki 11 éves korában kezdett pingpongozni. Kiss Attila több sportklubban is játszott: Szentendre, Perbál, Zsámbék, Csákvár. 1987-1989-ig egy németországi klubban, 1990-91-ben NB II-es csapattal Ausztriában is játszott. 15 év után, 2006-ban vett ismét ütőt a kezébe, és a Budakeszi Családsegítő Szolgálat gyerekeivel foglalkozott.
 
A fő szervező Bakács Bernadett alpolgármester asszony volt. A társzervező, a helyszín, a technikai és a gyakorlati feltételek biztosítója az Erkel Ferenc Művelődési Központ munkatársai Tóthné Fajtha Anita vezetésével. A családsegítőből Maus Anna segített. Az italokról Bakács Bernadett alpolgármester gondoskodott.
A Nagy Sándor József Gimnáziumtól és a Prohászka Ottokár Katolikus Gimnáziumtól és Széchenyi István Általános Iskolától kaptuk kölcsön a pingpongasztalokat és a felszereléseket, melyet a BVV Kft. szállított a helyszínre.

Köszönet a Decathlon ügyvezetőjének, Román Gergelynek és a Rathauskellertől Csidei Krisztinának a finom borokért. Az Aquaworld belépőjegyeket bocsátott a rendelkezésünkre. A Vidámpark belépőket és az egyik vándordíjat Bakács Bernadett ajánlotta fel. A másik vándordíjat és a 3D-s mozijegyeket pedig a művelődési központ. A repülést az önkormányzat tulajdonában lévő Farkashegyi repülőtéren működő MÁV és Csepel Klub tagjainak és Farkas Istvánnak köszönhettük.
 
Balczó Kornélia

1 csatolt kép 1
Forrás: Önkormányzati sajtószolgálat

MTI nonprofit Zrt. 2009  © Minden jog fenntartva.