BUDAPEST FŐVÁROS ÖNKORMÁNYZATA
2012. szeptember 24., hétfő 21:21

Közlekedési fejlesztések Csepelen (1) - Új útvonalon közlekedik a 71-es autóbusz
Szeptember  24-től új útvonalon közlekedik Csepelen a 71-es busz, október közepétől  sűrűbben jár a H7-es hév és egy új zebra is létesült az elmúlt időszakban  Csepelen. A felsorolt közlekedési fejlesztésekről hétfőn közös  sajtótájékoztatón számolt be Dr. György István főpolgármester-helyettes,  Németh Szilárd csepeli polgármester és Vitézy Dávid, a Budapesti Közlekedési  Központ vezérigazgatója.   
   
A budapestiek  életét alapvetően befolyásoló lokális közlekedési fejlesztések terén jó  együttműködés alakult ki a Főváros és Csepel között, melynek eredményeként a  Fővárosi Önkormányzat, Csepel Önkormányzata és a BKK új közlekedési  fejlesztéseket tudott bejelenteni, melyek idén ősztől szolgálják a csepeli  emberek könnyebb közlekedését.  
   
Szeptember  24-én, hétfőn üzemkezdettől Csepel Önkormányzata kezdeményezésére, az  egészségügyi intézmények és a bevásárlóhelyek kedvezőbb elérhetősége  érdekében módosított útvonalon és megállóhelyek érintésével közlekedik a  71-es autóbusz.   
   
A járat  szeptember 24-étől Csepel, Horgásztanya irányában a Szent Imre tér H-tól a  Táncsics Mihály utcáig változatlan útvonalon közlekedik, innen a Táncsics  Mihály utca – Széchenyi István utca – Kolozsvári utca – Katona József utca  útvonalon, majd innen ismét jelenlegi vonalvezetése szerint halad. Az  autóbuszra szeptember 24-étől a következő megállóhelyeken lehet felszállni:  
Csepel, Szent Imre tér H: a jelenlegi megálló  
Károli Gáspár utca: a jelenlegi megálló  
Deák tér: a jelenlegi Karácsony Sándor utca  megállóhely új elnevezése  
Görgey Artúr tér: a Táncsics Mihály utcában 2005-ig  Széchenyi István utca néven szereplő megállóhely ismételt üzembe helyezésével  
Bajcsy-Zsilinszky út: a 151-es autóbusz megállóhelye  
Görögkatolikus templom: új megállóhely a Kolozsvári  utcában, a templom mellett  
Katona József utca: a jelenlegi Kolozsvári utca nevű  megállóhely új elnevezése  
   
A 71-es  busz a Komáromi utca megállótól jelenlegi megállóhelyei mentén közlekedik  tovább a Csepel, Horgásztanya végállomásig.  
A járat  szeptember 24-étől Csepel, Szent Imre tér H irányában a Csepel, Horgásztanya  végállomástól a Katona József utca megállóig változatlan útvonalon halad,  innen a Kolozsvári utca – Széchenyi István utca – Táncsics Mihály utca  útvonalon, majd tovább ismét az eredeti vonalvezetése szerint. Az autóbuszra  szeptember 24-étől a következő megállóhelyeken lehet felszállni:   
   
Csepel, Horgásztanyától a Komáromi utca megállóig változatlan  a megállóhely-lista, majd:  
Kolozsvári utca: a Kolozsvári utcába történő  befordulást követően, az ismét üzembe helyezett, korábban üzemelő  megállóhelyen  
Görögkatolikus templom: új megállóhely a Kolozsvári  utcában, a József Attila utcát követően  
Bajcsy-Zsilinszky út: a 151-es busz megállóhelye a  Széchenyi István utcában  
Görgey Artúr tér: a Széchenyi István utcában 2005-ig  Táncsics Mihály utca néven szereplő megállóhely ismételt üzembe helyezésével  
Deák tér: a Táncsics Mihály utcában 2005-ig Katona  József utca néven szereplő megállóhely ismételt üzembe helyezésével  
   
A 71-es  busz a Kossuth Lajos utca megállótól jelenlegi megállóhelyei érintésével  közlekedik tovább Csepel, Szent Imre tér H végállomásig.  
   
Az új  útvonal és megállóhelyek kijelölésével mindkét irányban megszűnik az  autóbusz-forgalom a Katona József utca Táncsics Mihály utca és Kolozsvári  utca közötti szakaszán, az itt elhelyezkedő megállók helyett a továbbiakban a  71-es buszokra a keresztező utcákban újra üzembe helyezett megállókban lehet  felszállni. A változás keretében, szintén Csepel Önkormányzatának kérésére, a  Kolozsvár utcai, a templom mellett elhelyezett megállóhelyek nevét  Görögkatolikus templomra nevezték át.  
   
A  közösségi közlekedés előnyben részesítése érdekében a Kolozsvári utcában a  Katona J. u. – Széchenyi I. u. közötti szakaszon megszűnt a jobbkéz-szabály,  ezért a Kolozsvári utcán közlekedő járműveknek – így a 71-es busznak is   – elsőbbségük van az útkereszteződésekben.   
 
Budapest Főváros Főpolgármesteri Hivatala
Budapest XXI. Kerület Csepel Önkormányzata
Budapesti Közlekedési Központ
Forrás: Önkormányzati sajtószolgálat

MTI nonprofit Zrt. 2009  © Minden jog fenntartva.