SZEGED MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA
2012. október 5., péntek 06:51

A hős tábornokokra emlékeznek
Az 1848–49-es Polgári Forradalom és Szabadságharc tizenhárom hős tábornokának és az első felelős magyar kormány miniszterelnökének tiszteletére megemlékezést tart október 6-án délután 5 órakor Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzata az Aradi vértanúk terén.                

A program a Himnusz elhangzásával kezdődik, majd emlékező beszédet mond Palánkainé Sebők Zsuzsanna, a Somogyi-könyvtár igazgatója.
A műsorban közreműködik Rácz Tibor színművész, a Szegedi Városi Fricsay Ferenc Koncertfúvószenekar, a Radnóti Miklós Kísérleti Gimnázium és a Tömörkény István Gimnázium és Művészeti Szakközépiskola tanulói, valamint a Szegedi III. Honvédzászlóalj Hagyományőrző Egyesület.
Az emlékezést követően koszorúzásokra kerül sor az Aradi vértanúk terén, Batthyányi Lajos szobránál, a Dóm téri Nemzeti Emlékcsarnokban és Kováts József 1956-os mártír emléktáblájánál az SZTE Természettudományi- és Informatikai Kar épületének falán.

Koszorúzások
Október 6-án délután 3 órakor megkoszorúzzák a Csongrádi sugárút 1. szám alatt Osztróvszky József polgármester szobrát. Délután 4 órakor Kiss Ernő altábornagy emléktáblájánál megemlékezést és koszorúzást rendeznek a Kiss Ernő utcában.




1 csatolt kép 1
Forrás: Önkormányzati sajtószolgálat

MTI nonprofit Zrt. 2009  © Minden jog fenntartva.