OROSZLÁNY VÁROS ÖNKORMÁNYZATA
2009. október 2., péntek 09:12

Útra keltek a bokodi különleges mentők
Alig két hete adtunk hírt róla, hogy Romániában képzeletbeli földrengés helyszínén gyakorlatoztak a bokodi Magyarországi Különleges Mentő és Tűzoltó Egyesület önkéntesei, akik immár éles bevetésre indultak péntekre virradóra, Indonéziába.

 
Elekes Gábor a csapat vezetője az indulás előtti percekben elmondta: A 12 főből álló speciális városi kutató-mentő csapat nemzetközi segélyakció keretében utazik az ázsiai országba, köztük egy bokodi, két oroszlányi és három tatabányai különleges mentővel. Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság által felkészített csapat öt napra elegendő élelmiszerrel, ivóvízzel és gyógyszerrel felszerelkezve indul útnak, s magukkal visznek minden olyan felszerelést, amelyek elengedhetetlenül szükségesek a mentési feladatokhoz.
Elekes Gábor elmondta azt is, hogy rendelkeznek az ENSZ INSARAG (Nemzetközi kutató és mentő tanácsadó csoport) irányelveinek megfelelő kiképzéssel, így minden probléma nélkül együtt tudnak működni a világ bármelyik hasonló csapatával.
Mint arról a híradások beszámoltak, az elmúlt napokban Indonéziát több nagy erejű földrengés érte, majd azt követő szökőár emberéleteket követelt és súlyos károkat okozott az épített és természeti környezetben egyaránt. A helyzetre való tekintettel - lehetőségeihez mérten - Magyarország is igyekszik a térségben élő bajba jutott emberek segítségére sietni. A Magyar Köztársaság Kormánya 12 főből álló speciális városi kutató-mentő csapatot küldött Indonéziába, a nemzetközi segélyakció keretében.

Forrás: Önkormányzati sajtószolgálat

MTI nonprofit Zrt. 2009  © Minden jog fenntartva.