SZEGED MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA
2012. október 11., csütörtök 21:33

Márai-program: kötetek három millióért
Ismét sikerrel pályázott a Márai-program második fordulójában a szegedi Somogyi-könyvtár: mintegy 3 millió 200 ezer forint értékben közel 2 ezer új kötettel gyarapodott a héten a bibliotéka könyvállománya.                
A Nemzeti Kulturális Alap által megvalósított Márai-program célja, hogy minél több olvasóhoz eljussanak a hazai és a határon túli magyar kiadók által megjelentetett könyvek, így fejlesztve az olvasáskultúrát és támogatva a kortárs magyar szerzőket.
A harmincnyolc dobozban érkezett könyveket a Márai-program II. két, egyenként ötszáz kötetet tartalmazó listáról lehetett kiválasztani, az egyik lista tényirodalmat kínált, a másik pedig szépirodalmat. A különböző részlegek munkatársai az olvasói igények alapján válogattak az ajánlatokból. A klasszikus görög filozófusoktól Sartre-on át Stephen W. Hawkingig nagyon változatos a tényirodalmak szerzőinek listája. A szépirodalmi művek között elsősorban a Nyugatosok, és a kortárs szerzők mellett a határon túli magyar irodalom legnagyobbjai is szerepelnek.

A bibliotéka munkatársai az idén a tényirodalomnál valamivel több szépirodalmi kötetet kértek. Az új könyvek egy része hiánypótló, azaz olyan kötet, amelyet eddig nem lehetett levenni a könyvtár polcairól, így a program segítségével sikerült jól kiegészíteni az eddigi állományt.
A beérkezett dobozokat folyamatosan bontják és dolgozzák fel a könyvtár munkatársai. A könyvekben azt is feltüntetik, hogy a Márai-program keretében kerültek a bibliotéka tulajdonába. A feldolgozás állapotától függően egyes könyvek már a  jövő hét elejétől kölcsönözhetőek lesznek.

2 csatolt kép 21
Forrás: Önkormányzati sajtószolgálat

MTI nonprofit Zrt. 2009  © Minden jog fenntartva.