SZEGED MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA
2012. október 11., csütörtök 21:45

Szená-torok jótékonysági hangversenye
A Magyar Országgyűlés képviselőinek kórusa, a Szená-torok jótékonysági koncertet ad szombaton délután fél 5-kor a szegedi Senior Center javára az intézmény Eszperantó utcai központjában. A koncerten fellép még a Dankó Kórus és a Daloló Nyugdíjasok Klubja is.                
A Magyar Országgyűlés képviselőinek kórusát 1996-ban heten alapították, a Szená-torok tagjainak száma mára már meghaladta a félszázat is, a kórus kizárólag jótékonysági céllal vállal fellépéseket.
A szegedi koncert ötletgazdája, a Szená-torok tagja, Kozma József önkormányzati képviselő elmondta, az Idősek Világnapja adta az ötletet, hogy a szegedi fellépők mellé meghívja a Magyar Országgyűlés képviselőinek kórusát, amelynek parlamenti képviselő korában maga is tagja lett. A Szená-torok kizárólag jótékonysági céllal vállalnak fellépést Magyarország nagyvárosaiban és kisebb településein is, de már Európa szerte is bemutatkoztak. Kozma József szerint szegedi fellépésük nemcsak a Senior Centerre, hanem az idősekkel való még nagyobb gondoskodásra is ráirányíthatja a figyelmet.
A szegedi hangversenyre a belépés díjtalan, de helyben adományokat elfogadnak és ezt az összegeget ajánlják fel a Senior Center javára. 

Harmónia születik
„A kóruséneklésben és a többpárti demokráciában az a közös, hogy nem baj, ha nem mindenki ugyanazt fújja, az a fontos, hogy a maga szólamát mindenki tisztán énekelje, és akkor megszületik a harmónia…” (Iványi Tamás)

1 csatolt kép 1
Forrás: Önkormányzati sajtószolgálat

MTI nonprofit Zrt. 2009  © Minden jog fenntartva.