SZEGED MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA
2012. október 14., vasárnap 23:26

Idén is kinyílik a Nemzeti kapuja
Saját színészi képességeiket is próbára tehetik és a Szegedi Nemzeti Színház máskor rejtve maradó zugaiba is bepillanthatnak azok az egyetemisták, akik szerdán ellátogatnak a kulturális intézmény Szegedi Tudományegyetemmel közösen szervezett nyílt napjára. Az SZTE Kulturális Iroda, az SZTE EHÖK és a Szegedi Nemzeti Színház közös szervezésében az idén immár ötödik alkalommal kerül megrendezésre a Színházi Nyílt Nap. Az október 17-i, szerdai rendezvényre kifejezetten egyetemi polgárokat várnak. A délelőtt 11 órakor kezdődő megnyitón adják át az Egyetemi Drámapályázat, valamint az Opera – Igen/Nem Esszépályázat díjait. 
Lehetőség nyílik a kulisszák mögötti titkok felderítésére a színház művészeinek kalauzolásában. Az érdeklődők részt vehetnek helyzetgyakorlaton, tánc- és énekórán, valamint beszédtechnika gyakorlaton. Megismerkedhetnek a díszletépítés, a világosítás, a hangosítás fortélyaival. A Somogyi-könyvtár pedig megmutatja „drámai” arcát.

A kari szuperkupán az idei kari gólyatáborok győztes csapatai mérik össze erejüket. A vetélkedőt követően közös örömzenélésre is mód nyílik. „Beugrás” címmel improvizációs helyzetgyakorlatokra is sor kerül színészek és önként jelentkezők közreműködésével, sok humorral.
Az estét 19 órakor Müller Péter Szemenszedett igazság című bűnügyi komédiája zárja a Szegedi Egyetemi Színház előadásában. 
A Kisszínházban pedig szintén 19 órai kezdettel Steinbeck Egerek és emberek című Universitas-bérletes színműve kerül műsorra. A műsort követően beszélgetésre kerül sor Balikó Tamás rendezővel és a közreműködő művészekkel. Az egész napos program az Őszi Kulturális Fesztivál része.


2 csatolt kép 21
Forrás: Önkormányzati sajtószolgálat

MTI nonprofit Zrt. 2009  © Minden jog fenntartva.