DEBRECEN MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA
2009. október 6., kedd 11:30

Kerékpárral munkába
A biztonságos kerékpározás népszerűsítése érdekében egyedülálló eseményt szervezett 2009. október 6-án négy, Debrecenben is tevékenykedő multinacionális nagyvállalat.

A National Instruments (NI), a BT, az IT Services és TEVA munkatársait reggelivel várták a város főterén, majd nyolc óra után rendőri kísérettel indult el a 160 résztvevő a négy különböző munkahelyre. Ezzel az akcióval a munkáltatók – környezettudatos vállalati stratégiájuk részeként – szeretnék felhívni a figyelmet a kerékpáros közlekedés előnyeire, az egészséges életmódra és az egyéni felelősségvállalásra környezetünk érdekében.
Ábrahám László az NI Hungary Kft. ügyvezetője örömmel látja, hogy városszerte egyre több erőfeszítést tesznek a biztonságos kerékpáros közlekedés érdekében. Reméli, hogy a mostani figyelemfelkeltő akcióval minél több munkáltatót ösztönöznek arra, hogy teremtsék meg a kerékpárral való munkába jutás feltételeit munkavállalóiknak. Ábrahám lászló annak kapcsán is örömének adott hangot, hogy a közös cél érdekében összefogtak a nagy debreceni cégek, a kezdeményezésünet mind a város önkormányzata, mind a Rendőrség támogatta.
– Az IT Services Hungary Kft. számára fontos, hogy felelős vállalatként működjön, s az ilyen programok keretében, mint a közös kerékpározás, munkavállalóinkat is környezettudatosabb magatartásra ösztönözzük – vélekedett Nagykálnai Andrea, az IT Services Hungary Kft. kommunikációs vezetője. A cég 2009 nyarán átadott új debreceni központjában kifejezetten gondot fordítottak arra, hogy a kerékpározók kényelmesebben és biztonságosabban járhassanak munkába. Egyrészt őrzött kerékpártárolók állnak rendelkezésre, másrészt külön zuhanyzókat alakítottak ki az összes emeleten. A kommunikációs vezető különösen örül a cégek közötti összefogásnak. Bízik abban, hogy ezzel hagyományt teremtenek, és több alkalommal fognak még össze munkavállalóikért és Debrecen városáért.
A BT évek óta számos zöld programot működtet a szén-dioxid kibocsátás csökkentése érdekében, ezért nagy örömmel csatlakozott a kezdeményezéshez. Ferenczi Tamás, a BT európai regionális szolgáltatási központjának igazgatója biztos abban, hogy a debreceni központjukban tevékenykedő munkatársak az e programon való részvétellel is hozzájárulnak az élhetőbb környezet megteremtéséhez.
– Az elmúlt években folyamatosan nőtt azon munkatársaink száma, akik kerékpárral érkeznek munkahelyünkre, köszönhetően a kerékpározás népszerűsítésére irányuló vállalati kampányoknak, akcióknak. Cégünk kiemelt figyelmet szentel a kerékpárral érkezők igényeinek kiszolgálására, melynek kapcsán idén nyáron új kerékpártárolóval gazdagodott debreceni telephelyünk. Munkánk során nagy hangsúlyt fektetünk környezetünk védelmére és óvására, s ezen túlmenően munkatársainkat is ösztönözzük az egészséges életmód gyakorlására, melyre ez az esemény remek alkalmat nyújt - mondta el a rendezvény kapcsán Majorné Kelsánszky Mária, a Teva Gyógyszergyár Zrt. HR-igazgatója.
A kerékpárosokhoz – törekvéseikkel egyet értve és azokat támogatva – csatlakozott Pajna Zoltán, a város gazdasági ügyekért felelős alpolgármestere és Széles Diána önkormányzati képviselő is. Az esemény minden résztvevője balesetmentesen és időben megérkezett munkahelyére.




3 csatolt kép távolrólhármanindultak
Forrás: Önkormányzati sajtószolgálat

MTI nonprofit Zrt. 2009  © Minden jog fenntartva.