RÖSZKE KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA
2012. november 12., hétfő 13:58

Falu-és tanyagondnokok jubileumi konferenciája Röszkén
Idén 15 éves a Falugondnokok Duna-Tisza Közi Egyesülete. Az öt megyét átfogó szervezet ebből az alkalomból több mint 200 fő részvételével 2012. november 8-án konferenciát szervezett Röszkén, a Művelődési Házban.
A tanácskozást megtisztelte jelenlétével Lezsák Sándor, a Magyar Országgyűlés alelnöke, B. Nagy László, Csongrád Megyei Kormányhivatal Kormánymegbízott, és Nógrádi Zoltán Mórahalom polgármestere, országgyűlési képviselő.
1997-ben 14 falu- és tanyagondnoki szolgálat volt az egyesület által felölelt öt (Bács-Kiskun, Csongrád, Békés, Jász-Nagykun-Szolnok és Pest) megyében, és ez mára 158 településen 247 tanyagondnokra, illetve falugondnokra bővült – mondta el Csörszné Zelenák Katalin, az egyesület ügyvezetője.
Nógrádi Zoltán színvonalas előadásában a tanya, mint élettér fontosságát hangsúlyozta. „A tanya hungarikum, a kezelése nemzetstratégiai kérdés”. Nagyon jelentős előrelépésnek nevezte a hamarosan megszülető tanyatörvényt.
A nap folyamán több előadó is megemlékezett Kemény Bertalan munkásságáról, a kezdetek küzdelmes éveiről, Dr. Duró Annamária tanyakutató pedig részletesen méltatta tevékenységét, felidézve alakját, emberi tartását.
A sportcsarnokban kiállítás várta a résztvevőket, amely bepillantást engedett az elmúlt évek fontosabb eseményeibe.  A találkozó a finom ebéd és a szülinapi torta elfogyasztásával  zárult.
A hangulatos találkozó alkalmat adott az e területen dolgozók szakmai eszmecseréjére, ismerkedésre és a jövő feladatainak felvázolására is.

Forrás: Önkormányzati sajtószolgálat

MTI nonprofit Zrt. 2009  © Minden jog fenntartva.