SALGÓTARJÁN MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA
2012. november 12., hétfő 18:19

A legjobb kisjátékfilm újra a C.R.A.S.H-961
A salgótarjáni Systron Digital Pictures, függetlenfilmes csapat munkája, a C.R.A.S.H-961 újabb elismerésben részesült: 2012. november 11-én Veszprémben, ismét elnyerték a legjobb kisjátékfilmnek járó díjat, a Pannonfiling Mozgóképes Találkozón.

A zsűri elnöke Szajki Péter filmrendező volt, kinek neve az elmúlt időszak legsikeresebb magyar filmjeihez köthető (Intim fejlövés - rendezője, Szinglik éjszakája - forgatókönyv írója).
A C.R.A.S.H-961 legutóbb májusban, a VIII. Göcsej filmszemle alkalmával mérettetett meg, ahol a fődíj mellé két különdíjat is elnyert a forgatókönyvért és a látványért. Akkor Halmy György dokumentum- és játékfilm rendező,  Dr. Murai András a Nyugat-magyarországi Egyetem Kommunikáció- és Médiatudományi Tanszékénekét vezető docense és Dr. Havasi János, az MTVA határon túli kapcsolatok koordinátora találta magasan a legjobbnak ezt a filmet.

A veszprémi találkozón, Szajki Péter elismerően szólt a színészvezetésről és a film technikai megoldásairól melyek, ahogy ő fogalmazott "hollywood-i mércével is megállják a helyüket". A zsűri egyöntetű véleménye szerint: "egy ilyen film mellett, nem lehet szó nélkül elmenni...".

„A C.R.A.S.H-961 egy szakmai tanulmányfilm. Nem széles közönségnek szánt produkció, hiszen mentes az akciójelenetektől és a mai értelemben vett "produkciós értékektől", melyek igazán csalogatóvá teszik a közönségfilmeket. A C.R.A.S.H-961 célja, kizárólag az eddig megszerzett film-szakmai tudás csiszolása, összegzése, alkalmazása volt. Egy olyan tudásalap megszilárdítása, melyre később komolyabb, nagyjátékfilmes produkciók építhetők.” – mondta Szalkai Péter, a film rendezője és forgatókönyv írója.

A film készítői minden bizonnyal jó úton járnak, hiszen az ország két legrangosabb önállóan megrendezett független- és amatőrfilmes szemléjén is kiemelt helyen végeztek. A forgatókönyvért és a látványért kapott különdíjak pedig, kimondottan film-szakmai elismerésnek számítanak.

A salgótarjáni kreatív csapat tagjai bíznak abban, hogy lelkiismeretes és áldozatos munkájukat további sikerek követik. Remélik, hogy a mozgóképes média képviselői is, előbb-utóbb nagyobb figyelmet  fognak fordítani a független- és amatőrfilmes munkákra, melyek egyértelműen a közönségfilmek irányába mozdulnak el.


Kapcsolódó linkek:


Forrás: Önkormányzati sajtószolgálat

MTI nonprofit Zrt. 2009  © Minden jog fenntartva.