VÉRTESSZŐLŐS KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA
2009. október 7., szerda 17:23

Falunk templomának felújítása
Egy közösség legfontosabb építőköve és összetartó ereje: múltjának ismerete. Ezen ismeretből táplálkozva jut mindig előbbre műemlék templomunk felújításának ügye is.
A templombelső az évtizedek folyamán erősen leromlott állapotba került. Nagy repedések, vakolatleválások figyelhetők meg a főhajó és mellékhajók kapcsolódásánál, a főboltozat több pontján, valamint a karzat déli oldalán.
A restauráláshoz vezető út legelső és legfontosabb mérföldköve nyáron átlépetett: a templom felújításának szándéka közösségi megerősítést nyert.
Vértesszőlős Község Önkormányzata és Vértesszőlős Római Katolikus Egyházközsége 2009. 07. 09-én közös ülésen határoztak a Vértesszőlősi Kisboldogasszony Plébániatemplom restaurálásával kapcsolatban, határozatban nyilvánították ki szándékukat ennek megvalósításáról és az ehhez adandó támogatásokról.
Döntés született egy Felújítási Bizottság felállításáról, ennek tagjainak megválasztásáról. A bizottság feladata a templom felújítási munkák koordinálása, valamint a kapcsolattartás az Egyházi elöljárók és az illetékes hivatalok - mint pl. Műemlékvédelem – felé, ill. a megválasztott bizottság figyelemmel kíséri az e célra felhasználható pályázatokat is.
Remélhetőleg sokunk örömére folytatódik e nemes ügy céljának elérése érdekében szervezett jótékonysági hangversenysorozat.
Forrás: Önkormányzati sajtószolgálat

MTI nonprofit Zrt. 2009  © Minden jog fenntartva.