MISKOLC MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA
2012. november 20., kedd 15:43

Adventi programok Miskolcon
A Mikulás kesztyűje – mesejáték
A Polgármesteri Hivatal szeretettel hívja és várja a miskolci óvodásokat 2012. december 4-én és 5-én, 10  órakor a Művészetek Házába, ahol találkozhatnak Micimackóval és megismerkedhetnek a Mikulás legendájával.
A mesejátékot az óvodák előzetes jelentkezése alapján a Miskolci Musical és Dalszínház Egyesület előadásában tekinthetik meg a gyerekek, akiket ajándékkal vár a Mikulás.  

Miskolciak Karácsonya
Idén is várjuk a miskolci civileket saját készítésű ajándékokkal, műsorokkal a karácsonyvárás időszakában. Az elmúlt évben nagy sikert aratott a városi civil szervezetek, nonprofit cégek, egyházi és városi oktatási intézmények bemutatkozása, melynek célja karácsonyi hangulatot lopni a sétáló, vásárló emberek szívébe. A Villanyrendőrnél (buszmegálló mögött) erre a célra felállított faház nyitva: december 10-22-ig, vasárnap kivételével hétfőtől péntekig 15-18 óráig,
szombaton 10-13 óráig.  

Adventi gyertyagyújtás
Közös gyertyagyújtásra hívunk mindenkit Advent négy vasárnapján a Szent István téri adventi koszorúhoz. Az ünnepség idén is egy-egy üzenet köré szerveződik. Fellépnek a város egyházi iskoláinak tanulói. Ideje: 2012. december 2, 9, 16, 23, minden vasárnap 16 órakor
A Mézeskalács házban, minden vasárnap karácsonyi ajándékokat gyűjtünk a rászoruló miskolci családoknak.

Az első gyertya meggyújtásának üzenete, a segítségnyújtás.  
Dr. Zsiga Marcell alpolgármester az adományozásról, és a segítségnyújtásról osztja meg velünk ünnepi gondolatait, majd meggyújtja az első gyertyát.
A gyertyagyújtási szertartás alatt a Fényi Gyula Jezsuita Gimnázium és a Fáy András Görögkatolikus Közgazdasági Szakközépiskola tanulói szolgálnak.    

A második gyertya meggyújtásának üzenete, az ajándékozás.
Sebestyén László országgyűlési képviselő az ajándékozás szépségéről beszél, majd meggyújtja a második gyertyát.
A gyertyagyújtási szertartás alatt a Fráter György Katolikus Gimnázium és a Szent Benedek Gimnázium és Szakképző Iskola tanulói teljesítenek szolgálatot. .
A gyerekek megismerkedhetnek Szent Miklós püspök legendájával, aki megajándékozza a térre kilátogató gyermekeket.

A harmadik gyertya meggyújtásának üzenete,  a család.
Csöbör Katalin országgyűlési képviselő a család jelentőségéről beszél, majd meggyújtja a harmadik gyertyát.
A gyertyagyújtási szertartás alatt szolgálatot teljesítenek az Kossuth Lajos Evangélikus Gimnázium és Pedagógiai Szakközépiskola tanulói és élő Betlehemet varázsolva megismerhetjük Jézus születésének történetét.

A negyedik gyertya meggyújtás üzenete, a szeretet.
Dr. Kriza Ákos Miskolc MJV polgármestere a szeretet erejéről szól, majd  meggyújtja az utolsó gyertyát.
A gyertyagyújtási szertartás alatt szolgálatot teljesítenek a Lévay József Református Gimnázium és a Balázs Győző Református Líceum tanulói .
December 23-án, vasárnap a Betlehemből elhozott lánggal meggyújtjuk az utolsó gyertyát. A lángot  kis mécsesekben hazavihetjük, hogy fénye beragyogja a karácsonyt és őrködjön szeretteink felett.


JUSSON MINDENKINEK  AJÁNDÉK!

Miskolc Megyei Jogú Város  Polgármesteri Hivatala folytatja ajándékozási akcióját és összefogásra kéri a miskolciakat azokért, akiknek segítség nélkül nem jutna ajándék a fa alá.
Kérjük azokat, akik megtehetik, hogy a jó állapotban lévő ajándéknak szánt tárgyakat úgy csomagolják, hogy a megajándékozott azt érezhesse, hogy a kapott ajándékot szeretettel, személyesen neki csomagolták.
Írják rá, milyen korú és nemű gyermeknek, illetve felnőttnek szánják az ajándékaikat, de írhatnak egy kedves üzenetet is mellé.
Reméljük, hogy Karácsony közeledtével sok miskolci felnőtt és gyermek szívét sikerül megérinteni és jótékonysági felhívásunk idén is támogatásra talál.
A Szent István téren felállított Mézeskalács Ajándékház december 2-tól 23-ig minden nap 15-18 óráig tart nyitva. Vasárnaponként a Polgármesteri hivatal munkatársai, hétköznap civil szervezetek gyűjtenek ajándékokat a rászorultaknak.                                            
                                     

Miskolciak Karácsonya!

Felhívás egyházak, iskolák, civil szervezetek részére!

Advent a várakozás megszentelése. Rokona annak a gyönyörű gondolatnak, hogy „meg kell tanulnunk vágyakozni azután, ami a miénk”.
(Pilinszky János)

Hamarosan kezdődik az adventi időszak, amely Krisztus születéséig tart.
Ez az időszak a lelki megtisztulás ideje.

Anyagias világunkban a legtöbben gondokkal küszködve, lehajtott fejjel rohannak azon gondolkodva, milyen ajándékot vásároljanak, és vajon elegendő lesz-e rá a pénzünk?
Ebben szeretnénk segíteni, ezért arra biztatunk minden egyházat, civilszervezetet, iskolát, mutassák meg mivel foglalkoznak, és varázsoljanak karácsonyi hangulatot a buszmegálló mögötti területre.
Az iskolák, egyházak, civil szervezetek bemutatkozhatnak, megmutathatják, hogy milyen jó cél érdekében dolgoznak, közben a magukkal hozott karácsonyi jellegű portékáikat  jelképes áron értékesíthetik úgy, hogy az ne a pénzről,  hanem a szeretetről szóljon.

Az adventi időszakban - december 10-től december 22-ig – az Önöké a Szinva-terasznál lévő buszmegálló mögötti terület!

A faházat minden hétköznap 15.00-18.00 óráig, szombat: 10.00-13.00 óráig lehet igénybe venni.
Színpadi megjelenésre is van lehetőség, melynek célja, hogy karácsonyi hangulatot közvetítsen. Az  ehhez szükséges technikát a Polgármesteri Hivatal biztosítja.

A jelentkezésüket a teljes program ismertetésével (a faházban való tevékenységről és a színpadi előadásról), a következő e-mail címre juttassák el december 3-ig: civilkaracsony@miskolcph.hu

Kérdéseikre a következő telefonszámok valamelyikén készséggel válaszolunk: 46/503-022,
06/20-571-8012,  06/70-4509726.











1 csatolt dokumentum programok
Forrás: Önkormányzati sajtószolgálat

MTI nonprofit Zrt. 2009  © Minden jog fenntartva.