BUDAPEST FŐVÁROS IV. kerület - Újpest Önkormányzata
2012. november 23., péntek 12:46

Gyurta Dániel aláírta a szerződést az Újpesti Torna Egylettel
A patinás újpesti klub színeiben folytatja sportolói pályafutását és készül a 2016-os XXXI., Rio de Janeiróban megrendezésre kerülő Olimpiai Játékokra Gyurta Dániel olimpiai és világbajnok úszó.


Időpont: 2012. november 23., péntek, 11:00 óra
Helyszín: Külvárosi Kávéház, Budapest, 1041 István út 26.

Őze István, az idén 127 éves Újpesti Torna Egylet klubigazgatója és Gyurta Dániel olimpikon úszó a patinás újpesti Külvárosi Kávéházban látta el kézjegyével azt a szerződést, melynek értelmében a versenyző az UTE színeiben sportol tovább.
Őze István hangsúlyozta: „Fontos lépés ez az Újpesti Torna Egylet életében, hiszen az élsportoló szerződtetésével tovább folytatódhat az a sikersorozat, melyet a 2012-es olimpián is legsikeresebb magyar klub a világversenyeken eddig elért.”
Gyurta Dániel az újságírók azon kérdésére, hogy miért döntött a többi megkeresés ellenére is Újpest mellett, azt válaszolta: „Ilyen nagy és erős klubhoz még nem tartoztam. Itt látom biztosítottnak a színvonalas versenyzéshez szükséges összes feltételt a magam és csapatom, a Széles Team számára. Örömmel és büszkeséggel tölt el, hogy milyen szeretettel fogadtak az újpestiek többek közt az Újpest - Siófok focimeccsen. Remélem, hogy viszonozni tudom ezt a szeretetet és bizalmat azzal, ha az Isztambuli rövidpályás világbajnokságon már Újpestnek szerzek dicsőséget.” 
A ceremónián részt vett Wintermantel Zsolt, Újpest polgármestere is, aki hangsúlyozta: „2010-ben kötött keret-megállapodást az önkormányzat az Újpesti Torna Egylet támogatásáról, melynek célja az utánpótlás támogatása. A ma megkötött szerződéssel Gyurta Dániel és az UTE tovább öregbítheti Újpest hírnevét. Azt hiszem, büszkén állíthatjuk: Újpest a bajnokok otthona. Ahol ilyen élsportolók mutatnak példát a gyermekeknek, mint Gyurta Dániel vagy Berki Krisztián, ott sikeres lesz a fiatalok sportra, egészséges életmódra nevelése.”


Bővebb információ:

Tóth Sándor ügyvezető igazgató
Újpesti Sajtó Kft.
06-70-395-9033
toth.sandor@ujpestimedia.hu


4 csatolt kép Wintermantel Zsolt és Gyurta DánielA szerződés megköttetettWintermantel Zsolt, Gyzüurta Dániel, Őze IstvánGyurta Dániel olimpikon
Forrás: Önkormányzati sajtószolgálat

MTI nonprofit Zrt. 2009  © Minden jog fenntartva.