Önkormányzati Minisztérium
2009. október 13., kedd 14:03

Nyugdíjba vonul az Országos Választási Iroda vezetője
Rytkó Emília sajtótájékoztatón jelentette be visszavonulását. Az Önkormányzati Minisztérium köztisztviselője hosszú évek óta irányította a minisztérium választási főosztályát és látta el az Országos Választási Iroda (OVI) vezetői teendőit.


A választási főosztályon 1993 óta dolgozó 60 éves szakember 2002 óta volt az OVI vezetője és 16 választás lebonyolításában vett részt. Elmondása szerint elfáradt a folyamatos munkában és több éve szabadságra sem ment. Az európai parlamenti választás után, annak jogerős eredményét megvárva, június 16-án jelezte Varga Zoltán miniszternek nyugdíjba vonulási szándékát, amit a miniszter tudomásul vett.


Rytkó Emilia megköszönte a sajtónak az eddigi segítséget. Mint mondta, nélkülük a lakossági tájékoztatási feladatait nem tudta volna eredményesen ellátni. A főosztályvezető asszony, kérdésekre válaszolva közölte azt is, hogy egyszerű köztisztviselőként nem jár számára végkielégítés.
  
Elmondta, bár az év végéig hivatalában marad, már most szükségesnek tartotta bejelenteni nyugdíjba vonulását a nyilvánosság előtt is, mivel nem akar okot adni a találgatásokra.


Önkormányzati Minisztérium Sajtó- és Kommunikációs Főosztály
Forrás: Önkormányzati sajtószolgálat

MTI nonprofit Zrt. 2009  © Minden jog fenntartva.