Önkormányzati Minisztérium
2009. október 13., kedd 16:48

A miskolci paneltűzről a Parlamentben
Jauernik István, az Önkormányzati Minisztérium államtitkára tegnap tájékoztatást adott a Parlamentben a 2009. augusztus 15-én bekövetkezett, tragikus miskolci paneltűz tűzvizsgálati megállapításairól.


A vizsgálatba bevont szakértőket idézve az elmondta: a tűz terjedésében szerepet játszottak az épület eredetei kivitelezési hiányosságai.
Az Építésügyi Minőségellenőrző Innovációs (ÉMI) Nonprofit Kft. megállapította, hogy a homlokzati hőszigetelő rendszer eltért a panelpályázatra benyújtott tervektől, a kivitelezési munkálatok során számos hibát követtek el, s a megvalósult hőszigetelő rendszer nem rendelkezett jóváhagyott műszaki specifikációval.
Jauernik István szerint a vizsgálat megerősítette: a tavaly módosult panelprogramban – Új Magyarország Lakásfelújítási Program – indokolt volt az épületek tűzvédelmi ellenőrzésének szigorítása.
Az államtitkár elmondta: a hasonló tragédiák megelőzése érdekében szükséges, hogy a követelmények érvényre jussanak mind az anyaghasználat, mind a technológia tekintetében.


Forrás: Önkormányzati sajtószolgálat

MTI nonprofit Zrt. 2009  © Minden jog fenntartva.