DEBRECEN MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA
2009. október 16., péntek 11:43

Közösen a gazdaság szereplőivel
Debrecen gazdasági és foglalkoztatási szempontból meghatározó nemzetközi nagyvállalatainak kezdeményezésére egyeztető megbeszélést tartottak a cégvezetők a város vezetőivel 2009. október 15-én.

A városházán a  TEVA Gyógyszergyár Zrt., a RR Donnelley Europe, az FAG Magyarország Ipari Kft, a NI Hungary, az IT Services Hungary és a Debreceni Egyetem képviselőit Kósa Lajos polgármester és Pajna Zoltán alpolgármester fogadta.
A találkozón szó esett a debreceni repülőtér fejlesztéséről, mint a régió gazdaságfejlesztésének kulcsfontosságú projektjéről, a gazdasági társaságokat érintő tömegközlekedés kérdésekről, úgy, mint útvonalak és menetrendek áttekintése, parkolási lehetőségek. A felek egyezettek az FAG-vel és a National Instruments-el közös járda- és kerékpárút-építésről a Kishegyesi út mentén, az ipari park és a meglévő kerékpárutak összeköttetéséről, valamint a Határ út és a Kishegyesi út burkolatának felújításáról.
A megbeszélést közvetlen egyeztetések követik majd a repülőtér, a DKV Debreceni Közlekedési Zrt., valamint a polgármesteri hivatal városfejlesztési főosztálya vezetőivel, a felmerült javaslatok megvalósításának lehetőségeiről.

Forrás: Önkormányzati sajtószolgálat

MTI nonprofit Zrt. 2009  © Minden jog fenntartva.