MISKOLC MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA
2012. december 14., péntek 10:34

800 MILLIÓ FORINT IPARI PARK FEJLESZTÉSRE MISKOLCON
Miskolc új ipari parkjának kialakítása a munkahelyteremtés újabb lehetőségét kínálja a térségben. A 800 millió forintos beruházás felét, vagyis 400 millió forintot támogatási forrás biztosít. Miskolc további gazdasági fejlődése és ezzel az új munkahelyek teremtése szempontjából kiemelt jelentőségű, hogy a város rendelkezzen a szükséges infrastruktúrával ellátott területtel.
A Mechatronikai Ipari Park – a város északi iparterülete – az elmúlt másfél év sikeres befektetés-szervezési tevékenységének köszönhetően lényegében megtelt. Több tízezernégyzetméter ipari létesítmény épül, közel 10 milliárd forint összértékben, több száz új munkahelyet kínálva Miskolcon a következő években.
Miskolc – a Mechatronikai Ipari Parkon kívül – nem rendelkezett olyan egybefüggő, befektetőknek kiajánlható közművesített területtel, amely ilyen célú fejlesztéseredményeként ipari parkként funkcionálhatna. A városnak és a Miskolc Holding Zrt-nek olyan új területet kell kialakítania, amely felkelti a befektetők figyelmét, amelyet az eredményes tárgyalásoknak köszönhetően ugyanúgymeg lehet tölteni munkahelyteremtő beruházásokkal, mint a Mechatronikai Ipari Parkot.

Miskolc önkormányzati tulajdonában lévő Déli Ipari Parkban mintegy 62,5 hektáronkezdődhetnek meg a fejlesztések.
Miskolc a déli ipari parkon belül utakat épít, rendezi a terület vízellátását, szennyvíz- és csapadékvíz elvezetését és a gázenergia mellett tervezi megújuló energiával történő ellátását is.
A befektetői iparterület előkészítésére és közművesítésére igénybe vehető pályázati forrás pályázható maximuma 400 millió Ft volt. A Miskolc Holdingnak sikerült a maximálisan igényelhető támogatási összeget elnyernie.

Miskolc új ipari parkját, amely a munkahelyteremtés újabb lehetőségét kínálja majd az itt élőknek összesen 800 millió forintból valósítja meg a város, vagyis a teljes beruházás felét támogatási forrás biztosítja.
Forrás: Önkormányzati sajtószolgálat

MTI nonprofit Zrt. 2009  © Minden jog fenntartva.