TATA VÁROS ÖNKORMÁNYZATA
2012. december 18., kedd 21:38

Segítsünk együtt – a szociális munkacsoport tevékenységéről
Az elmúlt évben megalakított „Segítsünk együtt” szociális munkacsoport megtartotta soros ülését a munkaügyi kirendeltségen. Elsőként Vámosiné Illés Márta kirendeltség-vezető tájékoztatta a munkacsoport tagjait a Tatai Munkaügyi Kirendeltség 2012.évi eredményeiről, kiemelten a hátrányos helyzetű munkanélküliek tekintetében.    
 
Kiemelkedő eredményként említette a pályakezdő programok segítségével 71 fő munkatapasztalatot nyújtó munkába helyezését, valamint a 82 fő elhelyezéséhez európai uniós társfinanszírozású TÁMOP 1.1.2 program keretében nyújtott bérköltség támogatást. A tájékoztatóból megtudtuk, hogy piacképes szakmákat biztosító munkaerő-piaci képzésben a tatai kistérségből 119 fő vehetett részt.
A 2012.évi elvárásoknak megfelelően a Tatai Kistérségben minden önkormányzati segélyezett részére a 30 munkanap közfoglalkoztatást biztosították. A rendezvény része volt az Egyenlő Bánásmód Hatóság megyei referensének, Dr.Kócza Júliának a diszkriminációval kapcsolatos esetek, ügyek tapasztalatainak bemutatása is, így közelebbről is megismerkedhettek a résztvevők ezzel a szolgáltatás-típussal.
Végül Domonkos Ágnes a Tatai Civil Társulás elnöke bemutatta a Bordó Házban megalapított Civil Információs Pontot, kiemelten az önkéntes munkák szervezésével kapcsolatosan. Vámosiné Illés Márta hangsúlyozta, hogy az önkéntesség az egyén szabad választása és pénzügyi haszonszerzés szándéka nélküli tevékenysége ugyan, de sajátos értéke azonban megmutatkozhat a munkanélküliség kezelésében is. Pl. a hasznosságérzés, a csoportmunkában való részvétel, új és szélesebb kapcsolati tőke jótékony hatása mellett az önéletrajzban is előnyt jelent az önkéntes tapasztalat felmutatása. De ugyanígy említhetjük a pályakezdő fiatalok tekintetében is az önkéntességet, hiszen ez egy olyan felelős döntés lehet, amely munkatapasztalatot biztosító átmeneti megoldás addig, amíg nem tud elhelyezkedni a munkaerő-piacon.
 
A munkacsoport tagjai kérdésekkel, ötletekkel, együttműködési lehetőségek számbavételével zárták a szakmai napot.




1 csatolt kép 1
Forrás: Önkormányzati sajtószolgálat

MTI nonprofit Zrt. 2009  © Minden jog fenntartva.