SZEGED MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA
2013. január 28., hétfő 08:28

Szegedi egyetemisták a sztereotípiák ellen
A Miérthallgatók független, szegedi csoportja blogjában elindította a SZTEreotípiák rovatot, mely a kormányzati propaganda visszásságaira hívja fel a figyelmet.                
A kezdeményezés célja, hogy a felsőoktatást lejárató kormányzati retorika és a közvéleményben oly gyakori, az egyetemekkel és diplomásokkal kapcsolatos sztereotípiáknak utánajárjon, és tényekkel, adatokkal cáfolja meg őket.
Ugyan egy-egy blogbejegyzésben nincs mód minden probléma pontos részleteit körüljárni, azonban a közgondolkodás számos hamis toposzát meg tudják már cáfolni. Eddig - többek között - olyan témákat jártak körül, mint: a kormányzat által előszeretettel használt "diplomás munkanélküliség" fogalma, vagy a társadalom számára többszörösen kifizetődő diplomák. Mint megemlítik, több bejegyzés kapcsolódik a január 4-i nagyszabású szegedi “nemsztrájkhoz”, a szegedi Szabad Egyetemhez: blogjukban (http://mierthallgatok.blog.hu/) az ott elhangzott előadásokról készült felvételek (http://mierthallgatok.blog.hu/tags/szabad_egyetem) is elérhetőek.


1 csatolt kép 1
Forrás: Önkormányzati sajtószolgálat

MTI nonprofit Zrt. 2009  © Minden jog fenntartva.