SZEGED MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA
2013. január 30., szerda 15:57

Együttműködnek az egyetemek
Kilenc, a közszolgálati továbbképzésben szerepet vállaló egyetemmel, köztük a Szegedi Tudományegyetemmel írt alá együttműködési megállapodást Patyi András (a képen), a Nemzeti Közszolgálati Egyetem (NKE) rektora szerdán a közigazgatás megújításának képzési és tudományos alapú támogatása érdekében.
A megállapodást a Budapesti Corvinus Egyetem, a Debreceni Egyetem, az Eötvös Loránd Tudományegyetem, a Miskolci Egyetem, a Károli Gáspár Református Egyetem, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem, a Pécsi Tudományegyetem, a Széchenyi István Egyetem és a Szegedi Tudományegyetem rektora, illetve két esetben helyettese szignálta.
A keretmegállapodás célja a közszolgálati kormánytisztviselők továbbképzésének fejlesztésében és a továbbképzési rendszer működtetésében való együttműködés.
Az ünnepélyes aláíráson Patyi András, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem rektora arról beszélt: a kormány tavaly döntött az 1992 óta majdnem változatlan közigazgatási továbbképzési rendszer gyökeres megújításáról. Ennek értelmében mintegy 70-80 ezer kormánytisztviselő folyamatos képzését kell biztosítani, s ennek csak akkor van igazán értelme, ha ez valódi, új és megfelelő szaktudás átadásával jár együtt.
A rektor szavai szerint akkor tesznek igazán jót a magyar közszolgálatnak, ha azt a felhalmozódott és állandóan gyarapodó tudást, amely az érintett intézményekben megvan, bekapcsolják a továbbképzési rendszerbe.
Forrás: Önkormányzati sajtószolgálat

MTI nonprofit Zrt. 2009  © Minden jog fenntartva.