SZEGED MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA
2013. január 30., szerda 16:08

Bűnmegelőzési kurzus indul az egyetemen
A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság a Szegedi Tudományegyetemmel együttműködésben az idén már tizenegyedik alkalommal hirdeti meg az Általános bűnmegelőzési ismeretek című prevenciós kurzusát pedagógus hallgatók számára.

A rendőrség szakemberei fontos feladatuknak tekintik, hogy a jövő tanárai szervezett körülmények között is megismerkedjenek a bűnmegelőzés feladataival, a rendőrség mindennapi munkájával, hiszen prevenciós tevékenységünk kiemelt területe az ifjúságvédelem, amelynek elsődleges színterei az általános és középiskolák.
Mindenképpen eredményként könyvelhető el a hallgatók évek óta tartó érdeklődése, valamint az, hogy pozitív visszajelzések érkeznek a képzéssel kapcsolatban. A szakemberek remélik, hogy a kurzusokat felvevő hallgatók közül minél többen dolgoznak majd a jövőben pedagógusként, és az itt megszerzett tudást kamatoztatni tudják hivatásuk gyakorlása során.
Az előadások anyagát folyamatosan aktualizálják, hogy olyan területekről – fiatalkori bűnözés, családon belüli erőszak, áldozatvédelem, iskolai erőszak, az internet veszélyei, környezetünk védelme, biztonságos közlekedés – is szerezhessenek ismereteket a hallgatók, amelyekkel mindennapjaik során személyesen vagy a médián keresztül találkozhatnak. A 22 órából álló kurzus február 13-án indul a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányságon.
Forrás: Önkormányzati sajtószolgálat

MTI nonprofit Zrt. 2009  © Minden jog fenntartva.