ALSÓMOCSOLÁD KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA
2013. február 1., péntek 21:49

QR-kódolt „lábnyomok”
Alsómocsolád a 372 lelket számláló baranyai kistelepülés számos kitüntetése mellett Európai Falumegújítási díjjal is büszkélkedhet. Az erdőkkel, tavakkal körülvett, szinte háborítatlan természeti környezetben fekvő település egyre több látogatót vonz. A község, látogatói számára, a hasznos időtöltés számos fajtáját kínálja. Többek között egy hosszabb és egy rövidebb falusétát, amely kellemes sétaútra fűzi fel a látnivalókat. A piros illetve kék utat az út színének megfelelő „lábnyomok” jelölik, személyi „idegenvezetőül” pedig a sétaút látványosságait tartalmazó leporelló szolgál.
A leporellók a séta során megtekinthető nevezetességek fotóját, és – felhasználva a legmodernebb technológiát – a nevezetességek QR-kódját tartalmazzák. A legtöbb új telefon már rendelkezik saját QR-kód (mobilkód) olvasó szoftverrel, amely lehetővé teszi a QR-kódok olvasását, s ilyeténképpen juttatja gyorsan a megfelelő információ birtokába a látogatót. Ezáltal mindenki saját ritmusa szerint járhatja végig az utakat.
Különösen jól használhatják ezt a technológiát a Kölyök Fészek Erdei Iskola tanulói, akik a Falusi Randevú elnevezést viselő helytörténeti modul keretében feldolgozzák a község nevezetességeihez fűződő történeteket.

14 csatolt kép 4910111314876512321
Forrás: Önkormányzati sajtószolgálat

MTI nonprofit Zrt. 2009  © Minden jog fenntartva.