SZEGED MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA
2013. február 2., szombat 19:52

Szegedi egyetem: keretszámot hirdettek
Nyilvánosságra hozták a 2013-as felvételi tájékoztató hivatalos kiegészítését – benne az egyetemek és főiskolák, valamint az alap-, osztatlan és mesterszakok, illetve a felsőoktatási szakképzések keretszámaival.                
A felvi.hu-n olvasható adatok szerint a Szegedi Tudományegyetemre összesen 17 ezer 52 diákot vehetnek fel szeptembertől. Ebből 10 ezer 180-an nappali, 6516-an esti, levelező tagozatra, 356-an távoktatásra vehetők fel. A legtöbb hallgatót bölcsészettudományi területre vehetik fel nappalin, összesen 1940-et. 2012 szeptemberében 6600 gólya kezdett a szegedi egyetemen.
„Fontos, hogy a kapacitás csupán azt jelzi, hogy egy-egy egyetem vagy főiskola az adott képzési területre hány elsőéves hallgatót vehet fel – vagyis az önköltséges és az állami ösztöndíjas helyek számát külön-külön nem határozták meg” – írja az eduline.hu.

Mindez azt jelenti, hogy az állami támogatástól, illetve a ponthatárokat elérők számától függően alakul majd a ténylegesen felvettek létszáma, ami a most közzétett 17 ezer 52 diák akár fele, vagy még kevesebb is lehet.
Az SZTE-n kívül csak a Kaposvári Egyetem adatai nem változtak, az összes többi vidéki egyetemeken nőtt a felvehető diákok száma. A legnagyobb vidéki egyetem egyértelműen a Pécsi Tudományegyetem lesz: ott elméletileg 30 ezer 895 diák kezdheti meg a tanévet.

2 csatolt kép 21
Forrás: Önkormányzati sajtószolgálat

MTI nonprofit Zrt. 2009  © Minden jog fenntartva.