BÉKÉSCSABA MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA
2009. november 6., péntek 09:22

65 millió forint értékű adomyányosztás Békéscsabán
A Magyar Vöröskereszt Békés Megyei Szervezete és a Baptista Szeretetszolgálat Alapítvány EU élelmiszersegély osztást végzett a Békéscsabai Kistérségi Gyermekjóléti és Családsegítő Központ közreműködésével ebben az évben harmadik alkalommal.
Az adományosztás Békéscsabán  november 4-6. között nyolc helyszínen - a Magyar Vöröskereszt Bajza utcai székházában, Mezőmegyeren a Művelődési Házban, Gerlán a Faluházban, a Békési Úti Közösségi Házban, az Őszi utcán a Csabatáj Zrt. épületében, a Dózsa György úton a Nyugdíjas Házban, az Orosházi úton a Nyugdíjas Házban és a Fövenyes utcán a Békéscsabai Kistérségi Gyermekjóléti és Családsegítő Központ Területi Irodájában – zajlott.


9500 fő részére 17.925 millió forint értékű lisztet, tésztát és sajtot osztott szét 500 önkéntes, illetve 1500 diabéteszes személy részesült 1,7 millió forint értékű élelmiszeradományban.


November 4-én Vantara Gyula, Békéscsaba polgármestere meglátogatta az adományosztást a Jaminai Nyugdíjas Házban, ahol köszönetét fejezte ki az akció valamennyi résztvevőjének. Fodor Lajos önkormányzati képviselő az adományok szállítását koordinálta, segítségével a helyi vállalkozók 600 ezer forinttal járultak hozzá a segélyosztás lebonyolításához.


2009-ben 65 millió forint értékű élelmiszercsomagot kaptak a békéscsabai családok.


Forrás: Önkormányzati sajtószolgálat

MTI nonprofit Zrt. 2009  © Minden jog fenntartva.