BÓDVALENKE KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA
2013. február 27., szerda 09:06

LENKEPROJEKT, LENKEORSZÁG-MASINA, LENKEBÁL (ÉS DESIGN-TOMBOLA!) BUDAPESTEN
Időpont: 2013. március 7. 19:00-01:00
Helyszín: Csináltam neked egy éttermet, és ez sem elég (volt Godot)
1075 Budapest, Madách Imre út 8.

 A  KULTÚRGORILLA ÉS A MOME ECOLAB BEMUTATJA:
 Jótékonysági DESIGN TOMBOLA tél végi mulatsággal! Válassz egyet a három  különböző árú jegy közül és belépőddel máris segítettél! A belépő és  tombolajegyből befolyt összeget élelmiszer adományra fordítjuk, amellyel a  bódvalenkei éhező családokat támogatjuk.
 Jótettedért egy köszöntő-pálinkát kapsz ajándékba a Spiritus Primus  jóvoltából, megkóstolhatod a Romani Platni cigánykenyerét és táncolhatsz a  Romungro Gipsy Band zenéjére.
 A drágább támogató jegyért tiéd lehet a Lenkeország masinája roma  gasztro-könyv és jegyeket kapsz az egyedülálló Design Tombolára!
 A tombolán a MOME hallgatóinak és tanárainak alkotásait sorsoljuk ki.  Felajánlásukkal a tervezők maguk is az akció támogatóivá válnak.
 A könyvet Mautner Zsófi (Chili&Vanilia) mutatja be.
 
 MIÉRT BÓDVALENKE?
 A Borsod megyei Bódvalenkén a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem (MOME)  tervezőcsoportja, a MOME EcoLab és Széchenyi István Szakkollégium  közösségfejlesztési projektet indított el. A többségében roma lakosú, elzárt  közösségében az egy főre jutó havi átlagjövedelem nem éri el a 12 ezer  forintot, a lakosság 40%-a gyermek és fiatalkorú. A faluban tapasztalt nehéz  helyzet arra késztette a fiatal csapatot, hogy gyűjtésbe kezdjenek az éhező  közösség megsegítésére.
 
 A LENKEPROJEKTRŐL
 A Lenkeprojekt célja, hogy a kulturális identitás erősítésével,  közösségfejlesztéssel és bevételteremtéssel segítse elő a mélyszegénységben  élő borsodi falu társadalmi integrációját. A központi téma a gasztrokultúra:  hogyan lehet a helyi erőforrásokra alapozva, környezetbarát és piacképes termékekkel  hosszú távú bevételi forrást teremteni? Mit tanulhatunk egy közösségről - egy  közösségtől - ha megismerjük szokásaikat, természethez való viszonyukat? A  projektről bővebben itt olvashattok: http://bodvalenkeprojekt.blogspot.hu/
 
 A Lenke-bálon találkozhatunk a Lenke-projekt szervezőivel, megtudhatjuk mi  történt 2012-ben és mik a tervek 2013-ra és végre szerezhetünk egy darabot a Lenkeország  masinája című kiadványból is - amelyet Mautner Zsófi (Chili&Vanilia)  mutat be.
 
 
 
 PROGRAM
 
 19:00: Kapunyitás
http://lenkebal.kulturgorilla.hu/iacutegy-adhatsz.html
 Belépőjegyek 3 kategóriában: válassz Te is!
 
 A Spiritus Primus jóvoltából egy stampó gyümölcspálinkával fogadunk! A  talpalávalót az est folyamán a Romungro Gipsy Band húzza.
 
 19.30: BEMUTATJUK BÓDVALENKÉT
 Képek, arcok és sztorik a faluról és a Lenkeprojektről.
 
 20.30: LEENKEORSZÁG MASINÁJA - A KÖNYV
 A roma gasztrokönyvet bemutatja: Mautner Zsófi (Chili&Vanilia).
 
 VAKARÓ, AZAZ CIGÁNYKENYÉR
 A Romani Platni különleges falatokkal vár mindenkit: vakaró, kicsit másképp.
 
 21.30: MOME DESIGN TOMBOLA
 A Moholy-Nagy Művészeti Egyetem diákjai és tanárjai saját tárgyaikat  ajánlották föl, amiket most megnyerhetsz! A tombolajeggyel is a bódvalenkei  éhező családokat támogatod. A tombolát vezényli: Orlai Balázs és Lipóczky Ákos.
A tombolatárgyakat itt nézheted meg:   http://lenkebal.kulturgorilla.hu/
 
 23.00: ROMUNGRO GIPSY BAND
 
 

Fotó: Pettendi Szabó Péter ©

Az esemény a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem fenntarthatósági kutatócsoportja, a MOME EcoLab és a Kultúrgorilla szervezésében jött létre.

Forrás: facebook.com




4 csatolt kép 3214
Forrás: Önkormányzati sajtószolgálat

MTI nonprofit Zrt. 2009  © Minden jog fenntartva.