SZEGED MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA
2013. március 23., szombat 09:06

A nők egészségéről szól a védőnőképzés jubileuma
Egyetemtörténészek, hazai és nemzetközi szülész-nőgyógyászok és védőnők mutatják be tudományos eredményeiket, mondják el tapasztalataikat pénteken és szombaton azon a nemzetközi konferencián, amelyet az SZTE Egészségtudományi és Szociális Képzési Kar épületének 100 éves fennállása, a karon folyó védőnőképzés 75 éves évfordulója kapcsán szerveztek.                
A Nők egészsége, családok egészsége elnevezésű nemzetközi konferencia témái között szerepel – többek között – a fogamzásgátlás a XXI. században, a reprodukciós egészség megőrzése, a koraszülés prevenció. Megemlékeznek a 20 éves Családvédelmi Szolgálatról, valamint szó lesz a szűrővizsgálatokról a szülészet-nőgyógyászati és védőnői gyakorlatban. 
A jubileumi héten vendéghallgatók is tanulnak a karon: így például kilenc posztgraduális képzésben résztvevő egyetemista a Moszkvai Pszichológiai és Pedagógiai Főiskoláról, akik részt vesznek az SZTE Egészségtudományi és Szociális Képzési Karán az Egészségmagatartás és -fejlesztés Szakcsoport által szervezett 30 órás részképzésben – adja hírül az SZTEinfo.
A „Pszichológiai tanácsadás és művészetterápia” címmel meghirdetett kurzuson a hallgatók tájékoztatást kapnak a magyarországi népegészségügyi helyzetről, a magyar lakosság egészségi állapotának és egészségmagatartásának jellemzőiről, megismerkednek az egészségfejlesztés és az egészségnevelés fogalmával, céljaival és feladataival, valamint a prevenció szintjeivel és színtereivel. Továbbá rövid áttekintést kapnak az egészségpszichológia azon tudásanyagairól, amelyek az egészségmegőrzés és az egészségfejlesztés szolgálatába állíthatók. Olyan módszerekkel is megismerkedhetnek, amelyek bővítik eszköztárukat az egészséggel kapcsolatos tudás és életkészségek fejlesztése területén.
Forrás: Önkormányzati sajtószolgálat

MTI nonprofit Zrt. 2009  © Minden jog fenntartva.