SZEGED MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA
2013. március 24., vasárnap 19:44

Közművelődési konferencia Szegeden
Huszonkettedik alkalommal rendezi meg a Szegedi Tudományegyetemen március 25. és 27. között az Országos Közművelődési Konferenciát. Hazánkban egyedülálló módon a háromnapos rendezvényt a Juhász Gyula Pedagógusképző Kar Felnőttképzési Intézetének andragógus hallgatói szervezik.                
A konferencia célja, hogy informálják az egyetemistákat és a fiatalokat lehetőségeikről, illetve a kulturális szférát érintő változásokról. A konferencia a jövő olyan szakembereit szólítja meg, akik a kultúra, a média, a menedzsment és a felnőttképzés területén fognak elhelyezkedni.
A változatos programsorozat idén is kerekasztal-beszélgetésekből, szakmai előadásokból áll majd, amelyeken ismert és elismert szakemberek vesznek részt. Így a Szilléri sugárúti Felnőttképzési Intézetben szó esik majd a roma művészekről, többek között Danis Lídia szegedi színésznő részvételével, míg a 30Y zenekar tagja, Beck Zoltán asztaltársasága a hazai zenei oktatásról beszélget.
A rendezvényen, egyebek mellett, szó esik az andragógus képzésről, az eszperantó kultúráról, vagy éppen a külföldi ösztöndíj-lehetőségekről. Mindemellett olyan szervezetek is bemutatkoznak, mint a Tempus Közalapítvány, a Siketek és Nagyothallók országos Szövetsége vagy az SZTE Karrier Iroda.

A hallgatók is lehetőséget kapnak ismertetni tudományos munkájukat. Kiderül az is, hogy ki nyerte az „Utazás a kultúrában” fotópályázatot.
A tudományos és szakmai programokat színes kulturális események kísérik: a résztvevők a Reök-palota Miró-tárlatára ugyanúgy ellátogatnak, mint a Szent-Györgyi Albert Agóra Informatikatörténeti Kiállítására. Hétfőtől szerdáig többek között bemutatkoznak a tűzzsonglőrök, de fellép a PróbaKör is improvizációs előadásával. A több helyszínen zajló rendezvényen akusztikus koncertet ad a Critical Silance, míg szerdán a The Carbonfools koncertje zárja a programot.

Részletek az interneten
A XXII. Országos Közművelődési Konferencia részletes programja a www.kmkszeged.hu internetes oldalon olvasható, további információk pedig a rendezvény Facebook-oldalán érhetők el.


2 csatolt kép 21
Forrás: Önkormányzati sajtószolgálat

MTI nonprofit Zrt. 2009  © Minden jog fenntartva.