TAPOLCA VÁROS ÖNKORMÁNYZATA
2013. március 26., kedd 23:33

Új mentőállomás és aktív belgyógyászat
A tapolcai kórház területén megépülhet az új mentőállomás, sőt, akár egy harminc-harmincöt aktív ágyas belgyógyászati részleg is megkezdheti működését Tapolcán.    
Erről Lasztovicza Jenő országgyűlési képviselő, a megyei közgyűlés elnöke tájékoztatta lapunkat.   Mint ismeretes tavaly nyáron szűnt meg az aktív sebészeti és belgyógyászati ellátás a tapolcai kórházban. Ezt a helyben élők közül sokan a mai napig nehezményezik, illetve szeretnék az aktív ágyakkal történő működés visszaállítását. 

A képviselő elmondta, hogy tárgyalnak az illetékesekkel arról, hogy a megyei kórház kihelyezett részlegeként ismét működhessen aktív belgyógyászati osztály Tapolcán. - Ugyan, biztosat még nem tudok mondani, de jelenleg komoly realitása van ennek az elképzelésnek, ami optimális esetben akár másfél, két hónapon belül meg is valósulhat.
A tervezett új mentőállomás megvalósításához egy testre szabható pályázat segítheti hozzá a várost. Erre nagy szükség is lenne, hiszen a mentőszolgálat tapolcai dolgozó méltatlan körülmények között kénytelenek dolgozni. Célzottan a szaktárcához benyújtható pályázat olyan mentőállomás építésére biztosít támogatást, ami a kórház területén helyezkedik el.

Az intézményben lévő épületek elhelyezkedése alapján ennek nincs akadálya, így pozitív elbírálás esetén akár az idei évben megkezdődhet az építkezés. A több mint egymilliárdos nagyságrendű projekt tervei egyébként teljesen új épületeket tartalmaznak. Lasztovicza Jenő szerint két hónapon belül várható végeleges döntés.

Veol.hu - Szijártó János


Forrás: Önkormányzati sajtószolgálat

MTI nonprofit Zrt. 2009  © Minden jog fenntartva.